Skip to main content

I slutet av augusti mötte damernas representationslag Honka/2 och Gnistan. Den första matchen, mot serieledarna Honka, slutade i en 3-2 förlust borta i Hagalund. Den andra matchen slutade oavgjort, då bägge lagen höll nollan på HIFK:s hemmaplan i Kottby. I september har man dock tagit full pott ur möten mot KOPSE samt förra veckans bortamatch mot FC Espoo.

Matchen mot KOPSE spelade på bortaplan i Korso. HIFK satte direkt från start en stark press på hemmalaget och öppningsmålet kom redan i 18:nde matchminuten då skyttedrottningen Elina Sjölinder, som frigjordes av en passning ifrån Nita Metolli. Endast två minuter senare var Metolli återigen på rätt plats och gav en passning till Emma Rantamaa, som skar in bakom motståndarens ytterback och satt bollen i mål. Till näst var det dags för Metolli att få näta. Det stod 3-0 på tavlan efter en imponerande cykelspark från just Metolli. Bortalagets näst bästa målskytt Hanna Meinander slog ännu bollen för 0-4 före paus. Stämningen inför andra halvleken var lätt sagt avslappnad och HIFK lättade lite på pressen, men släppte ändå inte taget på matchen. I matchminut 82 hittade Sjölinders passning Krista Heinonen som bombade iväg bollen mot övre krysset. Stolpe-ribba-in och det stod hela 5-0 för bortalaget. Sista spiken i kistan för KOPSE kom i den 87:nde matchminut. Rantamaa slog en in en passning och Sjölinder la bollen bakom KOPSEs målvakt före en tredje gång i denna match. Med 6-0 på tavlan var det inget tvek om vem som var det bättre laget, och HIFK kunde ta med sig tre poäng till Helsingfors.

Förra veckan spelade HIFK mot FC Espoo, i Säteriängen vid Alberga. Även denna match, som spelades i ösregn, slutade till HIFK:s fördel. Matchens första mål kom i den sjätte matchminuten. Rantamaa fick en passning in från mittfältet, dribblade sig in från högra kanten bakom försvarslinjen och passade bollen längs med marken mot Meinander, som placerade bollen in i mål. Bortalagets följande mål var så gott som identiskt. Rantamaa, Meinander, mål. 0-2. HIFK höll kontroll över matchen men tvingades även att jobba hårt hemåt och försvara det egna målet. Strax före pausen kom ännu HIFK:s tredje och sista mål. Denna gång signerad Emma Rantamaa. Under den andra halvan av matchen lyckades ingendera av lagen göra några mål, så matchen slutade 3-0 till HIFK.

Inkommande lördag är en speciell match, då båda representationslagen spelar hemmamatcher i Tölö. Första möter damernas representationslag EIF kl. 15:00 på Tölö Bollplan och efter det möter herrarnas representationslag SJK hemma på Telia 5G-Areena kl. 18:00. En alldeles utmärkt fotbollsdag är alltså utlovad! Så kom på plats och hurra på våra tjejer och killar i den stjärnprydda skjortan!