Skip to main content

FC Lahti-HIFK 2-2 (1-0)

FC Lahden ja HIFK:n kauden kolmas kohtaaminen käynnistyi tänään Lahden stadionilla jo klo 14. FC Lahti voitti joukkueiden kauden ensimmäisen ottelun Helsingissä lukemin 0-2, ja kesäkuun lopussa tuloksena oli 0-0 -tasapeli Lahden stadionilla. Joukkueet olivat ennen ottelua kahden pisteen päässä toisistaan Veikkausliigan haastajasarjan taulukossa, kun Lahdella oli hallussaan haastajasarjan piikkipaikka ennen toisena olevaa HIFK:ta.

Kotijoukkue onnistui maalinteossa heti kuudennella peliminuutilla. Lahden puolustus löi pitkän avauksen, ja kahden voitetun kaksinkamppailun jälkeen Jeronimo Amione laukoi pallon juuri boksin rajalta HIFK:n maaliin. Maali oli meksikolaiselle hyökkääjälle kauden kolmas. FC Lahti haki puoliajan mittaan muutamia vastaavanlaisia laukauksia, mutta Daniel Kollar ei ollut toista kertaa yllätettävissä.

HIFK onnistui saamaan muutamia hyviä hyökkäyksiä, joiden kautta myös joitakin maalipaikkoja syntyi. Tässäkin ottelussa nähtiin tältä kaudelta tuttua HIFK:ta, jossa pallo riistetään vastustajalta, ja sen jälkeen luvassa on nopea hyökkäys. Jani Bäckman ja Erikson Carlos olivat vahvasti mukana luomassa näitä hyökkäyksiä, joila monesti haettiin Luís Henriquen jalkoja. HIFK ei kuitenkaan onnistunut käyttämään hienoista hyökkäyspelin hallintaansa hyväkseen, joten tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa.

HIFK käynnisti toisen puoliajan ryminällä. Päävalmentaja Tor Thodesen päätti suorittaa ensimmäisen vaihtonsa jo tauon jälkeen, kun Sakari Tukiainen teki tilaa Jabar Sharzalle. Tähtirintojen kauden ensimmäinen maali FC Lahtea vastaan syntyi heti toisen puoliajan alkuminuuteilla. Erikson Carlos syötti pallon Joel Mattssonille, jonka tyylikkäät harhautukset sekoittivat vastustajan puolustuspelin. Mattsson tasoitti ottelun kauden neljännellä osumallaan ottelun 50. peliminuutilla.

20 minuuttia myöhemmin HIFK nousi johtoasemaan, kun Macario Hing-Glover keskityksellään löysi vaihdosta tulleen Jabar Sharzan. Sharza ei erehtynyt, vaan laukoi pallon komeasti maaliin melkein makuuasennosta. Riemu ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä FC Lahti tuli jälleen tasoihin pari minuuttia myöhemmin. Jean-Christophe Coubronnen keskitys löysi Amionen kärjestä, ja miehen kahden maalin ilta oli tämän myötä tosiasia. Näihin lukemiin illan ottelu myös päättyi, joten joukkueiden keskinäisiin asetelmiin ei tämän myötä vielä tullut muutosta. HIFK:n seuraava ottelu pelataan viikon päästä sunnuntaina Vaasassa, jossa vastassa on VPS.

HIFK:n avauskokoonpano:
4 Hannu Patronen (c)
7 Joel Mattsson
8 Jukka Halme
9 Luís Henrique
12 Daniel Kollar (mv)
14 Erikson Carlos (60’ 19 Kevin Larsson)
15 Macario Hing-Glover
17 Jani Bäckman
18 Matias Hänninen
24 Tero Mäntylä
27 Sakari Tukiainen (46’ 28 Jabar Sharza)