Skip to main content

FC Lahti-HIFK 2-2 (1-0)

Säsongens tredje möte mellan FC Lahti och HIFK sparkades igång kl. 14 på Lahtis stadion idag. FC Lahti vann det första mötet i Helsingfors i april med siffrorna 0-2, medan det sedan i slutet av juni blev 0-0 i Lahtis. Inför matchen var lagen två poäng ifrån varandra i utmanarseriens tabell, med FC Lahti som etta i utmanarserien, direkt följt av HIFK.

Hemmalaget tog kommandot redan i början av matchen. Lahtis försvar slog en lång öppning, och efter två vunna dueller kunde Jeronimo Amione skjuta bollen i mål precis från straffområdets gräns. FC Lahti försökte sig på ett par liknande distansskott även senare under halvleken, men man lyckades inte överlista Daniel Kollar flera gånger.

HIFK lyckades också skapa några bra anfall, som även ledde till målchanser. Precis som bekant från tidigare under säsongen bestod lagets anfall av att stjäla bollen från motståndaren, varefter ett snabbt kontringsanfall kunde inledas. Jani Bäckman och Erikson Carlos ordnade flera bra lägen med riktning Luís Henrique, men trots flera lägen kunde laget inte öppna målkontot under matchens första halvlek.

HIFK inledde andra halvlek starkt. Chefstränaren Tor Thodesen beslöt sig för att göra matchens första spelarbyte redan efter paus, då Sakari Tukiainen klev av planen till förmån för Jabar Sharza. HIFK:s första mål mot FC Lahti för säsongen såg dagens ljus en stund senare. Erikson Carlos passade, och sedan fintade Joel Mattsson bort motståndarförsvaret, och kunde sedan med sitt fjärde mål för säsongen utjämna matchen i matchminut 50.

20 minuter senare tog HIFK ledningen genom Jabar Sharza. Macario Hing-Glover stod för ett framspel, som hittade en nästan liggande Sharza. Ett riktigt snyggt avslut, och siffrorna stod 1-2. Det blev ändå ingen långvarig ledning, eftersom FC Lahti lyckades komma igen ett par minuter senare. Jean-Christophe Coubronne öppnade, och Amione gjorde sitt andra mål för kvällen. I dessa siffror slutade matchen idag, vilket innebar att det inte skedde förändringar i avståndet mellan lagen i tabellen. HIFK:s följande match spelas på söndag om en vecka och då är det VPS som står för motståndet i Vasa.

HIFK:s öppningselva:
4 Hannu Patronen (c)
7 Joel Mattsson
8 Jukka Halme
9 Luís Henrique
12 Daniel Kollar (mv)
14 Erikson Carlos (60’ 19 Kevin Larsson)
15 Macario Hing-Glover
17 Jani Bäckman
18 Matias Hänninen
24 Tero Mäntylä
27 Sakari Tukiainen (46’ 28 Jabar Sharza)