Skip to main content

HIFK-SJK 2-0 (2-0)

Veikkausliigan haastajasarjan toinen ottelu pelattiin tänään Telia 5G-Areenalla HIFK:n ja SJK:n välillä. Joukkueet lähtivät illan otteluun tasapisteissä, kun kummankin pistesarakkeessa oli lukema 29. HIFK oli paremman maalieronsa turvin keskinäisessä rankingissa edellä. Ennen ottelun alkamista HIFK-kapteeni Hannu Patronen palkittiin 100 pelatun Veikkausliigaottelun johdosta.

HIFK siirtyi ottelussa johtoon reilun vartin pelin jälkeen. Nopean hyökkäyspelin tuloksena Luís Henrique pääsi kokeilemaan SJK-vahti Mikhel Aksalun torjuntavirettä. Aksalu selvitti brasilialaishyökkääjän ensimmäisen laukauksen, mutta pallo tuli torjunnasta uudelleen Luís Henriquelle. Toinen laukaus meni maaliin, ja näin 21-vuotiaan hyökkääjän maaliputki venyi jo kolmen ottelun mittaiseksi.

HIFK:n tämänhetkinen ykköstykki Luís Henrique iski illan toisen maalinsa, kun peliä oli pelattu vajaan puolen tunnin verran. Erikson Carlos suoritti hyvän nousun pallon kanssa, ja sai juoksunsa päätteeksi pelattua pallon Luísille, joka laukoi sen varmasti verkon perukoille. Näin tulikuumassa vireessä oleva hyökkääjä vietti kahden maalin iltaa, aivan kuten viime viikolla KPV:ta vastaan. SJK sai myös luotua muutamia tilanteita, ja joukkueen paras maalintekijä Denys Oliinyk pääsi kokeilemaan maalintekoa kahteen otteeseen. IFK-vahti Daniel Kollar torjui kylmähermoisesti molemmat tilanteet, ja näin ensimmäinen puoliaika päättyi HIFK:n 2-0 -johtolukemiin.

Toinen puoliaika ei tarjonnut muutosta ottelun lopputulokseen, sillä HIFK puolusti johtoaan tehokkaasti, eikä SJK saanut lyötyä omaa kirivaihdettaan päälle missään vaiheessa. Kumpikaan joukkue ei ollut lähellä maalintekoa toisen puoliajan aikana. Lopputulos merkitsi samalla sitä, että SJK:n voitoton putki kasvoi kahdeksan ottelun mittaiseksi. HIFK:lla on nyt pisteitä 32, ja tämä siis oikeuttaa kahdeksanteen sijaan, eli haastajasarjan toiseen sijaan. Seuraavaksi kohdataan FC Lahti tasan viikon päästä vierasottelussa Lahdessa. FC Lahti on tällä hetkellä kaksi pistettä HIFK:ta edellä, ja pitää siis hallussaan seitsemättä sijaa eli haastajasarjan kärkipaikkaa. FC Lahden ja HIFK:n välinen ottelu käynnistyy Lahden stadionilla lauantaina 28.9. klo 14.

Päävalmentaja Tor Thodesen oli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tyytyväinen tämäniltaisesta voitosta.

– Ensimmäinen puoliaika oli hyvä hyökkäyspelin näkökulmasta, mutta SJK sai kuitenkin luotua enemmän paikkoja kuin mitä meitä vastaan normaalisti tehdään. Oli hyvin pitkältä Daniel Kollarin ansioita, että onnistuimme pitämään nollan omassa päädyssä ensimmäisellä puoliajalla. Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen siihen, miten joukkue esiintyi tänään. Me olemme kehittyneet paljon, ja hyökkäyspelimme on tällä hetkellä todella monipuolista. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, Thodesen kommentoi.

HIFK:n avauskokoonpano:
4 Hannu Patronen (c)
7 Joel Mattsson
9 Luís Henrique
12 Daniel Kollar (mv)
14 Erikson Carlos
15 Macario Hing-Glover
18 Matias Hänninen
24 Tero Mäntylä
27 Sakari Tukiainen (82’ 19 Kevin Larsson)
28 Jabar Sharza (87′ 26 Thais Damgaard)
33 Robert Kakeeto