Skip to main content

HIFK-SJK 2-0 (2-0)

Utmanarserien i Veikkausliiga stod idag inför sin andra match, då det var dags för ett möte mellan HIFK och SJK. Båda lagen gick in i matchen i jämna poäng, med 29 poäng var. HIFK var steget före i den inbördes rankingen tack vare en bättre målskillnad. Före matchstart fick HIFK-kaptenen Hannu Patronen motta ett pris för 100 spelade matcher i Veikkausliiga.

HIFK tog ledningen i matchen då en dryg kvart hade spelats av matchen. Luís Henrique fick bollen efter ett snabbt anfallsspel, och fick två chanser att testa SJK-målvakten Mikhel Aksalus form för denna kväll. Aksalu lyckades rädda det första skottet, men den 21-åriga anfallaren tog bollen på nytt efter räddningen, och sköt matchens öppningsmål. Därmed blev Luís Henriques målsvit nu tre matcher lång.

Med en knapp halvtimme spelad slog HIFK:s för tillfället hetaste anfallsvapen till igen, och gjorde sitt andra mål för matchen. Erikson Carlos gjorde en snabb löpning med bollen och spelade fram den till Luís, som stod för ett säkert skott mot mål. Siffrorna stod 2-0, och precis som förra veckan mot KPV så gjorde Luís Henrique två mål även i denna match. Även SJK lyckades skapa ett par målchanser genom lagets bästa målskytt Denys Oliinyk, men Daniel Kollar i IFK-målet stod för två snygga räddningar. Därmed vann HIFK den första halvleken med siffrorna 2-0.

Den andra halvleken bjöd inte på någon förändring i matchens slutresultat, eftersom HIFK försvarade sin tvåmålsledning effektivt, samtidigt som SJK inte fick igång sin jakt på en kvittering. Ingetdera laget var riktigt nära målskytte under matchens andra halvlek. Slutresultatet innebar att SJK nu spelat åtta matcher i följd utan seger. HIFK har nu 32 poäng, och förstärker därmed sin åttondeplats i tabellen. Nästa match spelas om exakt en vecka och då blir det bortamatch mot FC Lahti, som just nu med sina 34 poäng är sjunde, alltså etta i utmanarserien. Matchen mellan FC Lahti och HIFK inleds kl. 14 på Lahtis stadion lördagen den 28.9.

Chefstränaren Tor Thodesen var nöjd med kvällens seger.

– Första halvlek var bra ur anfallsspelets synvinkel, men SJK lyckades ändå skapa fler chanser mot oss än vad som brukar vara normalt. Det var väldigt mycket Daniel Kollars förtjänst att vi lyckades hålla nollan under första halvan. Överlag är jag väldigt nöjd med hur laget spelade. Vi har utvecklats jättemycket och vårt anfallsspel är nu mångsidigt. Jag är väldigt nöjd med resultatet idag, säger Thodesen.

HIFK:s öppningselva:
4 Hannu Patronen (c)
7 Joel Mattsson
9 Luís Henrique
12 Daniel Kollar (mv)
14 Erikson Carlos
15 Macario Hing-Glover
18 Matias Hänninen
24 Tero Mäntylä
27 Sakari Tukiainen (82’ 19 Kevin Larsson)
28 Jabar Sharza (87′ 26 Thais Damgaard)
33 Robert Kakeeto