Skip to main content

HIFK – SJK 21.9.2019 klo 18:00

HIFK saa huomenna Veikkausliigan haastajasarjan toisessa kotiottelussaan vastaansa SJK:n Seinäjoelta. Matsi käynnistyy Telia 5G-Areenalla lauantai-iltana klo 18.00. Joukkueet ovat tähän mennessä kohdanneet kahdesti tämän kauden aikana. Huhtikuun alussa pelatussa ottelussa SJK voitti viimeisen kympin aikana tulleella maalilla 1-0. Kesäkuun puolivälissä HIFK pääsi puolestaan kuittaamaan avauskierroksen tappion nappaamalla voiton samoin lukemin, eli 1-0 Stadissa pelatussa ottelussa. Tähtirinnat ovat kotikentällään pisteittä vain kahdesti tällä kaudella, ja tähän putkeen joukkue lähtee luonnollisesti hakemaan jatkoa huomenna.

Huomisen vastustajan SJK:n kausi ei ole edennyt ennakko-odotusten mukaisesti, sillä pitkään kesällä näytti vielä siltä, että joukkue pääsisi pelaamaan mestaruussarjassa Veikkausliigan runkosarjan päätteeksi. Joukkueen edellisin voitto on heinäkuulta, ja nyt on takana jo seitsemän voitotonta ottelua Veikkausliigassa. Seinäjokelaiset vaihtoivat myös päävalmentajaa elokuussa, kun Alexei Eremenko sr siirrettiin sivuun päävalmentajan paikalta. Hänen tilalleen nousi skotlantilainen Brian Page, joka on toiminut seurassa eri valmennustehtävissä jo useamman vuoden. Page kantoi päävalmentajavastuun SJK:ssa myös lyhyen pätkän loppukauden aikana kaudella 2017. SJK:n ylivoimaisesti paras maalintekijä on Denys Oliinyk, joka on viimeistellyt kahdeksan maalia tällä kaudella.

HIFK avasi haastajasarjan voittamalla KPV:n viime perjantaina lukemin 3-1 Telia 5G-Areenalla. Edellisen KPV-ottelun tapaan myös viimeviikkoinen ottelu oli HIFK:n brasilialaishyökkääjien näytöstä. Tällä kertaa Luís Henrique teki kaksi maalia, ja Erikson Carlos yhden. Ottelun lopputulos merkitsi samalla sitä, että HIFK varmisti ensi kauden paikkansa Veikkausliigassa. HIFK:lla ja SJK:lla on molemmilla kasassa 29 sarjapistettä ennen huomista kohtaamista, joten ottelun voittamalla jompikumpi joukkue ottaisi ison askeleen kohti kauden päättävää eurolopputurnausta. Hyökkääjä Sakari Tukiainen kertoo HIFK:n tavoittelevan paikkaa eurolopputurnauksesta, mutta sitä tavoitetta kohti mennään peli kerrallaan.

– Ensin meillä oli tavoitteena, että varmistaisimme säilymisen sarjassa ensi kaudeksi. Nyt se on saavutettu, ja nyt meillä on seuraavaksi tietenkin europelikarsinnat tavoitteena. Otetaan jokainen matsi kerrallaan, mutta se on selkeä tavoitteemme, että päästään niitä pelaamaan, Tukiainen sanoo.

Heinäkuussa joukkueeseen liittynyt, ja neljä maalia HIFK:lle tällä kaudella tehnyt hyökkääjä odottaa tasaista peliä huomenna.

– SJK:lla on ollut vähän vaikeata, mutta heillä on nyt uusi valmentaja, ja hekin haluavat tietysti päästä pelaamaan europelipaikasta. Heillä on todella hyvä joukkue, joten on varmasti tulossa tasainen vääntö. Odotan hyvää peliä kahden motivoituneen joukkueen kesken. Kotikentällä ollaan oltu todella vahvoja koko kauden, eikä täältä ole kukaan saanut helppoja pisteitä mukaansa. Lähdetään voittamaan ja puolustamaan tätä kotisaldoa!

Tervetuloa nauttimaan tuplapäivästä HIFK:n parissa!

Lauantaina on luvassa todellinen HIFK-päivä, sillä HIFK:n naisten edustusjoukkue kohtaa EIF:n naisten Kolmosen ottelussa ennen HIFK:n ja SJK:n välistä Veikkausliigaottelua. HIFK-EIF potkaistaan käyntiin klo 15 Telia 5G-Areenan takana sijaitsevalla Töölön pallokenttä 6 -kentällä, joten ehdit mainiosti kannustaa HIFK:ta huomisen molemmissa otteluissa! Naisten edustusjoukkueen tämän kauden tulokset ja sarjatilanteen löydät tästä (linkki vie Palloliiton sivuille). HIFK-EIF -matsiin on vapaa pääsy, ja HIFK-SJK -peliin saat liput ennakkoon Ticketmasterin kautta!