Skip to main content

HIFK – SJK 21.9.2019 kl. 18.00

Imorgon möter HIFK SJK i den andra hemmamatchen i Veikkausliigas utmanarserie. Matchen inleds på Telia 5G-Arenan kl. 18.00. Lagen har spelat mot varandra två gånger tidigare under säsongen: SJK vann säsongens första möte i Seinäjoki med 1-0, efter att ha skjutit segermålet under matchens sista tio minuter. I mitten av juni kunde HIFK i sin tur ta revansch, då man i Helsingfors slog SJK med likaså 1-0. Det är bara två gånger som HIFK blivit utan poäng på hemmaplan i år, vilket naturligtvis är en svit som laget siktar på att fortsätta även imorgon.

Morgondagens motståndare SJK har inte haft den säsong som förhandsförväntningarna talade för. Länge under sommaren såg det ut som om laget skulle gå in för att spela i mästerskapsserien efter Veikkausliigas grundserie, men då laget nu spelat sju raka matcher utan seger, blev det alltså till slut en plats i utmanarserien. SJK har senast vunnit i juli, och har dessutom bytt chefstränare för en dryg månad sedan. Alexei Eremenko sr fick stiga åt sidan, och chefstränaruppdraget tillföll istället Brian Page, som har fungerat som tränare i klubben redan under flera års tid. Page var dessutom chefstränare för representationslaget en kortare period under slutet av säsongen 2017. Lagets överlägset bästa målskytt i år är Denys Oliinyk, som stått för åtta mål denna säsong.

HIFK inledde utmanarserien med att vinna KPV för en vecka sedan i Helsingfors. Matchens slutsiffror skrevs 3-1, och precis som förra gången mot KPV var det HIFK:s brasilianska anfallsduo som stod för målskyttet. Den här gången gjorde Luís Henrique två mål, och Erikson Carlos ett. Resultatet i matchen innebar samtidigt att HIFK säkrade sin plats i Veikkausliiga för nästa säsong. Inför morgondagens match har både HIFK och SJK 29 poäng, vilket betyder att en vinst för någondera laget imorgon skulle betyda att det laget i så fall skulle ta ett stort steg mot euroslutturneringen, som avslutar säsongen. HIFK:s anfallare Sakari Tukiainen berättar att det här är något som laget eftersträvar, men att laget går mot detta mål en match i taget.

– Vårt första mål var att säkra serieplatsen för nästa säsong. Nu då det målet är uppnått, har vi självklart eurokvalet som vårt följande mål. Vi tar naturligtvis en match i taget, men det är helt klart vår målsättning för resten av säsongen, att vi får vara med och spela i de matcherna, säger Tukiainen.

Tukiainen, som anslöt sig till laget i juli, och som gjort fyra mål för HIFK i år, förväntar sig en jämn match imorgon.

– SJK har haft det lite svårt, men de har ju en ny tränare nu och de vill ju också vara med och spela om en plats i Europa. De har ett väldigt bra lag, så det blir säkert en jämn match. Jag förväntar mig en bra match mellan två motiverade lag. Vi har varit starka här hemma hela säsongen, och ingen har fått några lätt förtjänta poäng med sig härifrån. Vi går in för att vinna och för att försvara vårt starka hemmasaldo!

Välkommen med på HIFK-dubbeldag imorgon!

På lördag blir det en verklig HIFK-dag, eftersom HIFK:s damer möter EIF i en match i damernas Trea före Veikkausliigamatchen mellan HIFK och SJK. HIFK-EIF inleds kl. 15 på Tölö bollplan 6 -planen bakom Telia 5G-Arenan, så du hinner utmärkt heja på HIFK i två matcher under samma eftermiddag! Du kan bekanta dig närmare med HIFK:s säsong och serietabell här (länken går till Bollförbundets sidor). Det är fritt inträde till HIFK-EIF, och till HIFK-SJK kan du skaffa biljetter på förhand via Ticketmaster!