Skip to main content

FC Lahti-HIFK 28.9.2019 klo 14.00

HIFK:n haastajasarjan kolmas ottelu pelataan huomenna, ja tällä kertaa ohjelmassa on vierasottelu. FC Lahden ja HIFK:n kohtaaminen käynnistyy Lahden stadionilla huomenna lauantaina klo 14.00. FC Lahti on tällä hetkellä haastajasarjan ykkönen 34 pisteellä, samalla kun HIFK seuraa heti perässä 32 pisteellä. Näin edessä on siis jälleen kerran erittäin tärkeä ottelu, jossa on tärkeitä pisteitä jaossa.

Haastajasarja käynnistyi HIFK:n osalta kahdella kotiottelulla, jotka joukkue on myös voittanut. Ensin KPV kaatui lukemin 3-1 kaksi viikkoa sitten, ja viime viikolla SJK:n oli tyytyminen tappioon Helsingissä lukemin 2-0. HIFK on läpi kauden ollut vahva kotikentällään, mutta vierasottelut eivät ole tuoneet samanlaisia tuloksia tällä kaudella. Tähtirintojen toistaiseksi ainoa vierasvoitto on heinäkuulta Maarianhaminasta, joten tähän lähdetään hakemaan muutosta huomenna, kun haastajasarjan tällä hetkellä kaksi parasta joukkuetta kohtaavat.

Huomisen vastustajan FC Lahden pelaaminen haastajasarjassa ratkesi lopulta vasta Veikkausliigan runkosarjan viimeisellä kierroksella, ja joukkue päätti runkosarjan kahdella tappiolla RoPSia ja IFK Mariehamnia vastaan. Haastajasarja on kuitenkin lahtelaisten osalta käynnistynyt samalla tavalla kuin HIFK:llakin, sillä FC Lahti on niin ikään ottanut kaksi voittoa kahdesta ottelusta. RoPS kaatui parisen viikkoa sitten kotona lukemin 3-0, kun taas joukkue edellisviikon kierroksella nappasi kolme pistettä Vaasasta.

Tällä kaudella HIFK ja FC Lahti ovat siis kohdanneet kahdesti runkosarjassa. Huhtikuussa FC Lahti haki täydet pisteet Telia 5G-Areenalta voittaen HIFK:n lukemin 2-0 HIFK:n kauden ensimmäisessä kotiottelussa. Kesäkuun lopussa joukkueet kohtasivat puolestaan Lahdesta, jolloin päädyttiin maalittomaan tasapeliin. HIFK:lla on näin ollen maalitili toistaiseksi vielä avaamatta FC Lahtea vastaan tällä kaudella.

HIFK:n keskikenttäpelaaja Jabar Sharza kertoo seuraavaksi HIFK:n joukkueen tunnelmista FC Lahti -ottelun alla.

– En ole nähnyt kovinkaan monta FC Lahden peliä tänä vuonna, enkä itse ole vielä pelannut heitä vastaan. Mielestäni meillä on nyt hyvä jakso meneillään, ja menemme tietysti Lahteen sillä ajatuksella, että kolme pistettä lähtee meidän mukaan. Viime peleissä meille on tullut hyviä tuloksia, jonka johdosta joukkueessa on hyvä tunnelma, ja itseluottamus korkealla. Teemme kovaa töitä, joka tuottaa tulosta, Sharza sanoo.

HIFK:n pelien lisäksi Sharza on syksyn aikana myös edustanut Afganistanin maajoukkuetta MM-karsinnoissa. Viime maajoukkuereissulta tuloksena oli kahdesta ottelusta yksi voitto ja yksi tappio.

– Maajoukkueen edustaminen on aina erityinen tunne, ja odotan innolla myös seuraavia maajoukkuepelejä. On hienoa saada olla myös siellä mukana, hän kommentoi.

Jos et ole lähdössä vierasreissulle Lahteen huomenna, voit seurata matsia suorassa lähetyksessä Ruutu+ -palvelun kautta!