Skip to main content

FC Lahti-HIFK 28.9.2019 kl. 14.00

HIFK:s tredje match i utmanarserien spelas imorgon och den här gången blir det en bortamatch. Mötet mellan FC Lahti och HIFK inleds imorgon på Lahtis stadion kl. 14.00. Just nu är FC Lahti etta i utmanarserien med sina 34 poäng, medan HIFK i sin tur kommer genast efter morgondagens motståndare, då man nu har 32 poäng. Därmed är det igen en väldigt viktig match som står på programmet och stora poäng står på spel.

Utmanarserien inleddes för HIFK:s del med två hemmamatcher, i vilka det även blev lika många vinster. Först besegrades KPV för två veckor sedan med 3-1, och sedan var det SJK:s tur att åka hem utan poäng då matchen slutade 2-0 i HIFK:s favör förra veckan. Hela säsongen har HIFK varit ett starkt lag på hemmaplan, men i bortamatcherna har det varit svårare. Lagets hittills enda bortavinst kom i slutet av juli i Mariehamn. Det här siktar laget på att ändra på imorgon, då de just nu två bästa lagen i utmanarserien möts.

För morgondagens motståndare FC Lahti blev spelandet i utmanarserien ett faktum först efter den sista omgången i Veikkausliigas grundserie. Laget avslutade grundserien med två förluster mot RoPS och IFK Mariehamn. Precis som det också är för HIFK så har FC Lahti också inlett utmanarserien med två vinster på lika många matcher. RoPS besegrades på hemmaplan med 3-0 för ett par veckor sedan, medan laget sedan förra veckan tog tre poäng uppe i Vasa.

Denna säsong har lagen alltså mötts två gånger under grundserien. Först ut var ett möte i Helsingfors i säsongens andra omgång och då tog FC Lahti poängen med sig med en 0-2 -seger i HIFK:s första hemmamatch för säsongen. I slutet av juni blev det ett mållöst jämnt spel i Lahtis, vilket alltså betyder att HIFK hittills inte har lyckats öppna målkontot mot FC Lahti i år. Till näst berättar mittfältaren Jabar Sharza om HIFK:s förhandskänslor inför matchen.

– Jag har inte sett så många matcher av FC Lahti i år och själv har jag inte ännu spelat mot dem. Vi har nu en bra period på gång och vi reser självklart till Lahtis med tanken att ta tre poäng med oss. I de senaste matcherna har vi lyckats få bra resultat och det är en bra stämning och ett högt självförtroende inom laget just nu. Vi jobbar hårt och når resultat, säger Sharza.

Förutom matcherna i HIFK har Sharza även representerat Afghanistans landslag i VM-kvalmatcher under hösten. Från den senaste landslagsresan blev det en vinst och en förlust.

– Det är alltid en speciell känsla att spela för landslaget och jag väntar redan på följande landslagsmatcher. Det känns fint att få vara med i de matcherna, säger han.

Om du inte är på väg på bortaresa till Lahtis, kan du följa med matchen i direktsändning via Ruutu+!