Skip to main content

HIFK-KPV 13.9.2019 klo 18.30

Veikkausliigan haastajasarja käynnistyy huomenna, kun HIFK:n noin kahden viikon tauko peleistä päättyy KPV:n saapuessa vierailulle Telia 5G-Areenalle. Haastajasarjassa pelaa Veikkausliigan runkosarjassa sijoille 7.-12. sijoittuneet joukkueet, ja kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen. Tämä tarkoittaa siis sitä, että HIFK:lla on edessään viisi ottelua, joissa vastustajina ovat KPV, SJK ja RoPS kotikentällä sekä FC Lahti ja VPS vieraskentällä.

HIFK ja KPV ovat kohdanneet jo kahdesti tällä kaudella, kerran Kokkolassa ja kerran Helsingissä. Toukokuisessa Kokkolan kohtaamisessa tuloksena oli tasapeli lukemin 1-1, kun taas HIFK onnistui voittamaan KPV:n kotonaan elokuussa. Tuo jälkimmäinen ottelu on varmasti jäänyt monen IFK-kannattajan mieleen, sillä KPV johti ottelua tauolla lukemin 0-2, mutta HIFK onnistui nousemaan tasoihin ja ohi voittaen maalein 3-2 onnistuneen toisen puoliajan jälkeen.

Sarjataulukossa joukkueet ovat tasan kymmenen pisteen päässä toisistaan. HIFK on yhdeksäntenä pistemäärällä 26, kun taas KPV on viimeistä edellisenä pistemäärällä 16. Kun haastajasarjan viimeinen putoaa suoraan Ykköseen, ja viimeistä edellinen puolestaan karsii ensi kauden sarjapaikastaan Ykkösen toiseksi parasta joukkuetta vastaan, on selvää, että KPV tarvitsee pisteitä varmistaakseen paikkansa ensi kauden Veikkausliigassa. Viidessä ottelussa joukkueet tulevat kaikki pelaamaan toisiaan vastaan, joten ristiin pelaamista tulee varmasti esiintymään paljon. Tästä johtuen sarjataulukossa saatetaan vielä nähdä runsaasti muutoksia lyhyen ajan sisällä.

HIFK:n joukkue on ehtinyt olla yhden viikon vapaalla, ennen joukkuetreenien jatkumista loppukautta varten. Päävalmentaja Tor Thodesenin mukaan HIFK:lla on edelleen tähtäin korkealla ennen kauden loppusuoraa.

– Me lähdemme tavoittelemaan haastajasarjan voittoa, ja se tarkoittaa käytännössä sitä, että meidän täytyy voittaa mahdollisimman paljon näiden viimeisten otteluiden aikana. Mielestäni tämä muutos Veikkausliigan sarjajärjestelmään on ollut hyvä asia, ja samaa ovat sanoneet myös muiden joukkueiden valmentajat, joiden kanssa olen jutellut asiasta. Tämän järjestelmän myötä peleissä on ollut enemmän panosta, ja niiden taso on ollut kova.

– Valmistaudumme huomiseen otteluun katsomalla edellisen ottelumme KPV:ta vastaan, sekä myös muita heidän viimeaikaisia otteluita. Meidän täytyy ottaa oppia edellisestä kohtaamisestamme, jotta emme päästäisi yhtä paljon maaleja. KPV on erilainen joukkue valmentajavaihdoksen jälkeen, ja on pelannut paljon paremmin viime aikoina. Viimeksi täällä he tulivat mielestäni liiankin levollisin mielin toiselle puoliajalle puolustamaan johtoaan, ja silloin onnistuimme nousemaan ohi. Emme kuitenkaan voi olettaa, että vastaavanlainen toistuisi uudestaan, joten meidän täytyy pystyä parempaan puolustuspeliin huomenna, Thodesen pohtii.

Kuusi HIFK-pelaajaa on viimeisen reilun viikon aikana ollut maajoukkuepeleissä. Jabar Sharza (Afganistan), Hassan Sesay (Sierra Leone) ja Hussein Mohamed (Somalia) pelasivat MM-karsintoja, Joel Mattsson ja Tuukka Andberg (Suomi U21) EM-karsintoja ja Kevin Larsson kaksi kansainvälistä ystävyysottelua Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukana. Käynnissä olevan viikon aikana Sharza pelasi 89 minuuttia Afganistanin 1-0 -voitossa Bangladeshia vastaan. Andberg oli vaihtopenkillä Suomen U21-vuotiaiden ottelussa Pohjois-Irlantia vastaan, ja Larsson teki yhden maalin, sekä antoi yhden maaliin johtaneen syötön Suomen U19-vuotiaiden ottelussa Slovakiaa vastaan. Thodesenin mukaan maajoukkuepeleillä saattaa olla vaikutusta myös huomisen ottelun kokoonpanoon.

– Tämä on eräänlainen uusi tilanne meille, mutta kun kaikki pelaajat tulevat takaisin, katson heidän peliminuuttejaan maajoukkueissa, sekä keskustelen tietysti jokaisen kanssa. Tämän jälkeen sitten mietitään KPV-ottelun joukkuetta, ja katsotaan kokonaistilannetta. Mutta meillä on laaja ja laadukas joukkue, ja saamme hyvän kokoonpanon jalkeille joka tapauksessa, Thodesen sanoo.

Nähdään huomenna Telia 5G-Areenalla! Ota liput matsiin haltuun tästä.