Skip to main content

Kuluneen viikon aikana HIFK:n naisten edustusjoukkue on pelannut kaksi sarjaottelua keräten näistä yhteensä kolme pistettä ja säilyttäen näin kolmannen paikkansa sarjataulukossa. Viime viikolla sunnuntaina punaiset kokivat syyskauden ensimmäisen tappionsa pelatessaan MPS:n vieraana Pukinmäen sateen kastelemalla nurmella.

HIFK aloitti ottelun vahvasti kokeneita ja keski-iältään huomattavasti vanhempia pelureita vastaan, mutta ratkaisevat syötöt eivät tahtoneet tavoittaa oikeita osoitteita. Kotijoukkue hyödynsi hyvin niin pitkät ja korkeat pystypallot, kuin kulmatilanteetkin ja pääsivät rokottamaan helsinkiläisiä vieraita kahdesti ensimmäisen puoliskon aikana. Toiselle puoliajalle lähdettiin entistäkin sisuuntuneempina ja tähtirintojen yksilöt pääsivät väläyttelemään osaamistaan toistuvasti. Naiset onnistuivat kaventamaan tilanteen 2-1 Ida Uotin laukausyrityksen jälkeen, jonka maalivahti torjui IFK:n onneksi kärkipelaaja Elina Sjölinderin ulottuville ja maalikuningatar pääsi upottamaan pallon tyhjiin. Useista vaarallisista läpiajoista ja rangaistuspotkusta huolimatta palloa ei saatu toimitettua kotijoukkueen vartioiman maalin perukoille. Hyökkääjät eivät olleet tarpeeksi vaarallisia maalin edustalla ja viimeistely-yritykset jättivät toivomisen varaa. MPS pääsi vielä toisella puoliskolla kuromaan kahden maalin eron vieraista niitaten loppulukemiksi 3-1.

Keskiviikkona HIFK pelasi voitokkaan kotiottelun Käpylässä KP-75/Inter Milloja vastaan. Ottelu sai aggressiivisen alun ja vierasjoukkue oli helisemässä heti alkuminuuteista lähtien, eivätkä KP:n pelaajat päässeet juurikaan pelaamaan palloa omalle hyökkäysalueellensa. Avausmaali nähtiin 22. minuutilla joukkueen kapteenin, Maria Lavemäen toimesta, jonka Anni Vaara vapautti läpisyötöllään yksin maalivahtia vastaan. Kippari ei erehtynyt ja sijoitti pallon oikeaan alanurkkaan. Heti perään päästiin juhlimaan uudestaan, kun toisen kotijoukkueen maalin viimeisteli tuttuun tapaansa Elina Sjölinder. Sjölinder onnistui toistamiseen 37. minuutilla ohittaessaan kylmän viileästi maalivahdin ja saadessaan vasemman jalkansa vapaaksi laukoen pelivälineen taka-alanurkkaan. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen johdossa, 3-0 lukemissa.

Toiselle puoliskolle pallonhallinta tasoittui aavistuksen, mutta IFK sai pidettyä ohjat ottelun osalta käsissään. Vierasjoukkue sai muutamia vastahyökkäyksiä rakennettua HIFK:n pallon menetyksistä, mutta Pave Romakkaniemi oli jälleen nainen paikallaan tolppien välissä, eikä tilannetta saatu kotijoukkueen onneksi kavennettua. Niin hyökkääjät, kuin laitapuolustajat jaksoivat jälleen tehdä tehokkaasti upeita nousuja luoden maalintekopaikkoja molemmilta laidoilta. Neljä minuuttia ennen loppuvihellystä Sjölinder pääsi vielä viimeistelemään kauden neljännen hattutemppunsa KP-75:n kustannuksella ja ampaisi takaisin maalintekijäpörssin kärkeen 18 osumalla. Kolme pistettä jäi Stadiin, kuten myös sarjataulukon kolmas sija.

Naiset skulaavat seuraavan kerran FC Honka/2:ta vastaan vieraissa, torstaina 22.8. Tapiolan tekonurmella klo 20:00. Tervetuloa kannustamaan punaiset voittoon!