Skip to main content

Den senaste veckan har damernas representationslag spelat två seriematcher och fått tre poäng som resultat av detta. Förra veckan förlorade IFK sin första match under höstsäsongen då man mötte MPS borta.

HIFK började matchen starkt, mot ett mycket erfaret lag med spelare med mycket högre medelålder. Men dom avgörande passningar uteblev. Hemmalaget utnyttjade sig av såväl långa som höga bollar in i sista delen av spelplan, och gjorde två mål under den första halvan av matchen. Men HIFK tänkte inte ge upp och samlade ihop sig själva inför den andra halvan. Elina Sjölinder lyckades göra 2-1 efter att MPS målvakt inte fått tag på ett långskott från Ida Uoti och bollen studsat rakt framför henne. Trots några farliga situationen framför målet, och en tilldelad straffspark, lyckades HIFK inte få några ordentliga avslut. Matchen spikades då MPS lyckade göra 3-1.

På onsdagen mötte HIFK Kervo-laget KP-75/Inter Millat. Matchen fick en aggressiv start och bortalaget hade problem med att få ett ordentligt anfall igång. I matchens 22:ndra matchminut slog hemmalagets Anni Vaara en djup boll, som frigjorde lagets kapten Maria Lavemäki. Lavemäki slapp ensam mot målvakten, och kaptenen lyckades säkert slå in en boll mot bakre stolpen som rullade in. 1-0 åt HIFK. Det tog inte länge förrän hemmalagets andra mål kom, denna gång genom målsprutan Elina Sjölinder. Sjölinder stod even för lagets tredje mål, då hon i den 37:nde matchminute kyligt tog sig förbi bortalagets försvar och fintade bort målvakt och satt bollen säkert in mål.

Under andra halvan av matchen utjämnades bollinnehavet lite, men IFK kunde ändå hålla kvar kontrollen över matchen. Bortalaget sa fick några chanser, då IFK tappade bollen, men Pave Romakkainen var igen kvinnan på plats mellan stolparna och höll det egna målet rent. Såväl anfallarna som ytterspelarna orkade hela matchen skapa nya situationer och fyra minuter före slutsignalen slog Sjölinder till för en tredje gång. Det var Sjölinders fjärde hattrick under denna säsong, med totalt 18 mål. Poängen blev i Helsingfors och laget lyckades hålla sig kvar på tredje plats i tabellen.

Damernas följande match är på bortaplan mot FC Honka/2, torsdagen den 22.8. kl. 20 i Hagalund. Välkommna!