Skip to main content

VPS-HIFK 3-2 (1-1)

HIFK kohtasi tänään Veikkausliigan runkosarjan viimeisessä ottelussaan VPS:n Vaasassa. Ennen ottelua oli käytännössä selvää, että molempien joukkueiden kaudet jatkuvat runkosarjan jälkeen Veikkausliigan haastajasarjassa. VPS pitää nimittäin hallussaan sarjataulukon viimeistä sijaa, kun taas HIFK:n mahdollisuudet nousta kuudennelle sijalle olivat enää teoreettiset tiistain Ilves-tappion jälkeen. Näin ollen tässä ottelussa haettiin jo asetelmia ennen joukkueiden kauden kolmatta kohtaamista haastajasarjassa.

HIFK piti pelin tahtipuikkoa hallussaan ensimmäisen puoliajan aikana, ja pyrki tuttuun tapaan hakemaan pallonhallintaa itselleen kovan prässipelin avulla. Sakari Tukiainen sai HIFK:n parhaan maalintekopaikan pelitilanteessa, kun hän pääsi kokeilemaan maalintekoa lähietäisyydeltä. Jabar Sharza laukoi ensin, ja Tukiainen pääsi sitten laukomaan VPS-maalivahti Martin Kompallan torjunnasta, mutta pallo meni sivuverkkoihin. Vaikka HIFK oli ensimmäisellä puoliajalla hallitsevampi osapuoli, sai VPS myös muutamia tilanteita luotua. Yksi niistä tuli joukkueen kapteenille Sebastian Strandvallille, joka Tero Mäntylän estelystä huolimatta pääsi laukomaan hyvästä paikasta. Strandvallin laukaus meni kuitenkin lopulta ohi IFK-maalin.

Molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen maalinteossa ensimmäisen puoliajan aikana. HIFK siirtyi johtoon ottelun 37. peliminuutilla, kun Tukiainen kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Luís Henrique asettui pallon taakse, ja laukoi sen myös varmasti ohi Kompallan. Johto ei kuitenkaan säilynyt tauolle asti, sillä VPS pääsi tasoittamaan ottelun lisäajalla. Hampus Holmgren tarjoili, ja Juho Lähde laukoi pallon ohi Daniel Kollarin. Näissä lukemissa mentiin siis kohti toista puoliaikaa.

Toisen puoliajan aikana kotijoukkue VPS otti pelin haltuunsa, ja joukkue teki vielä kaksi maalia. Reilun vartin pelin jälkeen Kollar tuli maaliltaan vastaan, ja kontaktitilanteen seurauksena vaasalaisille vihellettiin rangaistuspotku. Strandvall asettui pallon taakse, ja VPS siirtyi 2-1 -johtoon. Reilu vartti myöhemmin joukkue lisäsi johtonsa tilanteeseen 3-1. Jukka Halme rikkoi VPS:n Mamodou Sarria, ja vaasalaiset saivat tilanteesta vapaapotkun. Strandvall laukoi tämän vaparin ylärimaan, ja Sarr pääsi puskemaan rimasta kimmonneen pallon maaliin. HIFK onnistui vielä kaventamaan ottelun, kun Tukiainen ohjasi Erikson Carlosin pallon vaasalaismaaliin lisäajalla. Loppukiri käynnistyi kuitenkin liian myöhään, ja VPS nappasi siis kolme sarjapistettä 3-2 -voitollaan.

Veikkausliigan runkosarja on siis pelattu, ja HIFK:n sijoitus on yhdeksäs. Tästä jatketaan kohti kahden viikon päästä alkavaa haastajasarjaa, jonka tarkemmat pelipäivät selviävät ensi viikon alussa, kun runkosarjan kaikki ottelut on saatu pelattua. Haastajasarjan muut joukkueet ovat SJK, RoPS, KPV, VPS sekä FC Lahti/IFK Mariehamn (riippuen huomisen keskinäisen ottelun lopputuloksesta).

HIFK:n avauskokoonpano:
6 Riku Selander
7 Joel Mattsson (83’ 19 Kevin Larsson)
8 Jukka Halme (C)
9 Luís Henrique
12 Daniel Kollar (MV)
15 Macario Hing-Glover
17 Jani Bäckman
24 Tero Mäntylä
27 Sakari Tukiainen
28 Jabar Sharza (67’ 14 Erikson Carlos)
34 Tuukka Andberg