Skip to main content

KuPS-HIFK 1-1 (0-1)

HIFK lähti tänään hakemaan kolmatta peräkkäistä voittoaan Veikkausliigaottelusta KuPSia vastaan Kuopiossa. Joukkue voitti edelliskierroksella ensimmäistä kertaa vieraskentällä tällä kaudella IFK Mariehamnin kaatuessa 1-3, ja tänään HIFK puolestaan tavoitteli ensimmäistä voittoaan Kuopiosta kautta Veikkausliigahistorian. Edellisottelusta sivussa ollut Riku Selander palasi avauskokoonpanoon, ja Jabar Sharza pääsi toisessa IFK-ottelussaan ensimmäistä kertaa avaukseen.

Aivan kuten viime viikolla Maarianhaminassakin, HIFK otti tänäänkin komennon ottelussa heti ensimmäisen kympin aikana. 7. peliminuutilla Sharza pääsi heiluttamaan verkkoa, kun Jani Bäckmanin antama kulmapotku tuli hänen jalkaansa. 25-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja ei erehtynyt, vaan laukoi pallon ylös vastustajan maaliin. KuPS tuli otteluun täsmälleen samalla kokoonpanolla kuin torstaina Legia Varsovaa vastaan, ja varsinkin ottelun alussa tämän pelin kuormitus näkyi kotijoukkueen otteista.

HIFK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, eikä KuPS saanut kahta maalineduspyöritystä lukuun ottamatta omaa peliään käyntiin. Myös HIFK:lle tarjoutui mahdollisuus lisätä johtoaan, kun kolmikko Erikson Carlos-Sharza-Joel Mattsson teki tuhojaan KuPSin päädyssä. Mattsson sai kuitenkin tällin jaloilleen juuri kun oli laukomassa kohti maalia, joten lisämaalia ei tässä vaiheessa syntynyt. Mattsson pääsi pienen huoltojoukkojen tarkastuksen jälkeen jatkamaan peliä, ja tauolle mentiin HIFK:n johdossa.

Kotijoukkue tuli ottelussa tasoihin heti toisen puoliajan alkupuolella. Laitapuolustaja Tabi Manga nosti pallon maalinedustalle, ja paikalla oli KuPSin kapteeni Petteri Pennanen, joka oli jäänyt ilman vartiointia. Pennanen laukoi salamannopeasti, eikä IFK:n maalissa pelannut Daniel Kollar ehtinyt torjua tätä vetoa. Tasoitus oli ansaittu, sillä KuPS pääsi tauon jälkeen paremmin peliin mukaan. Maalin tehnyt Pennanen keskitti useaan otteeseen paikaltaan keskikentällä kohti laidalla pelaavia joukkuekavereitaan.

Myös HIFK sai omat paikkansa, joista näyttävin oli tilanne, joka tarjoutui Jukka Halmeelle ottelun 69. peliminuutilla. Pallo tuli vapaana olleelle “Bragun Gattusolle” rangaistusalueen ulkopuolelle, ja HIFK-legenda antoi palaa. Halmeen veto osui ylärimaan, joka heilui jonkun aikaa otettuaan tämän vedon vastaan. Tämän lähemmäksi johtomaalia HIFK ei enää ottelussa päässyt. KuPS haki hanakasti johtomaalia, mutta Kollar otti muutamia tärkeitä torjuntoja maalillaan. Näin päädyttiin kauden ensimmäisen kohtaamisen tapaan tänäänkin tasatulokseen 1-1 näiden joukkueiden välillä.

– Kyllä pitää olla ihan tyytyväinen yhteen pisteeseen. Tänään oli aikamoista taistelupalloa olosuhteista johtuen, sillä tuuli oli aikamoinen. Ekalla jaksolla päästiin hyödyntämään sitä, ja tokalla jaksolla se oli KuPSille, ja jäätiin vähän jyrän alle siinä. Vaikka tuuli vaikutti peliin aika paljon, olisi meidän silti pitänyt olla rohkeutta pelata enemmän. Nyt tyydyttiin aika monesti siihen, että pistettiin palloa vaan linjan taakse, Halme kommentoi ottelun jälkeen Ruutu+:n haastattelussa.

HIFK palaa seuraavaksi kotikentälleen, ja heti perjantaina 9.8. klo 18.30 vastassa on KPV. Liput haltuun tästä!

HIFK:n avauskokoonpano:
4 Hannu Patronen (90+4’ 34’ Tuukka Andberg)
6 Riku Selander
7 Joel Mattsson
8 Jukka Halme
9 Luís Henrique
12 Daniel Kollar (mv)
14 Erikson Carlos (85’ 19 Kevin Larsson)
17 Jani Bäckman
20 Hassan Sesay
24 Tero Mäntylä
28 Jabar Sharza