Skip to main content

Ilves-HIFK 3-1 (0-0)

Veikkausliigan runkosarjan toiseksi viimeinen ottelu käynnistyi tänään aurinkoisella Tammelan stadionilla klo 18.30 Ilveksen ja HIFK:n välillä. Joukkueet kohtasivat toisensa perjantaina Stadissa, jolloin tuloksena oli 2-2 -tasapeli Ilveksen tasoitettua ottelun loppuhetkillä. Molemmilla joukkueilla oli suuret panokset tämänpäiväiseen otteluun lähdettäessä, sillä Ilves nousisi sarjataulukon kärkeen voitolla HIFK:sta, kun taas HIFK olisi noussut kuudenneksi voittamalla Ilveksen vieraskentällä.

Ilves sai ensimmäisen puoliajan alkupuolella kaksi hyvää vetopaikkaa, joista olisi voinut syntyä ottelun johtomaali. Ilari Mettälä laukoi ensimmäisen kerran jo ottelun avauskympillä, mutta IFK:n maalilla pelannut Daniel Kollar nappasi hyvän torjunnan, ja Jukka Halme onnistui siivoamaan jatkotilanteen. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Mettälä pääsi jälleen kerran laukomaan, tällä kertaa pelaajaruuhkan takaa, mutta Kollar oli tälläkin kertaa hyvin mukana, ja torjui myös Mettälän toisen vedon.

HIFK:n hyökkäyksessä Erikson Carlos oli virkeällä pelipäällä, ja järjesti muutaman hyvän hyökkäyksen nousuillaan oikeaa laitaa pitkin. HIFK ei kuitenkaan onnistunut luomaan vaarallisempia maalintekopaikkoja ensimmäisen puoliajan aikana. Reilut viisi minuuttia ennen taukovihellystä Halme antoi vapaapotkun, joka lähti vaarallisesti kohti maalia, mutta lopulta pallo pomppi suoraan Ilves-vahti Mika Hilanderille. Taukovihellyksen soidessa tulostaululla oli maaliton tasapeli.

Toisen puoliajan alussa HIFK siirtyi johtoon todellisella tahtomaalilla. Erikson Carlos kokeili ensin, mutta hänen vetonsa epäonnistui, ja pallo meni Sakari Tukiaiselle. Tukiainen oli itse jo maalikehikon sisäpuolella makuuasennossa, mutta onnistui nostamaan myös pallon sinne jalallaan. Maali oli Tukiaiselle tämän kauden kolmas, mutta johto ei kuitenkaan säilynyt kauan, sillä Ilves pääsi laukomaan pelin tasoihin Tienoko Fofanan toimesta heti seuraavalla minuutilla. Tämän jälkeen peli alkoi hiljalleen kääntyä Ilvekselle, ja HIFK:n Robert Kakeeton punaisen kortin jälkeen joukkue joutui pelaamaan loput matsista alivoimalla.

Ilves käytti ylivoimansa hyväkseen, ja siirtyi ottelussa johtoon 77. peliminuutilla. Yussif Moussa laukoi joukkueensa johtoon, ja pari minuuttia myöhemmin Ilveksen paras maalintekijä Lauri Ala-Myllymäki sai vapaasti siirtää tamperelaiset kahden maalin karkumatkalle. HIFK sai vielä lisäajalla rangaistuspotkun, mutta Jukka Halmeen laukoma rankkari päätyi sekin Mika Hilanderin hyppysiin. Illan 3-1 -lopputulos merkitsee käytännössä myös sitä, että HIFK:n kausi tulee mitä suurimmalla todennäköisyydellä jatkumaan Veikkausliigan haastajasarjassa.

– Eka puoliaika roikuttiin mukana, toisella Ilves oli sitten meitä väkevämpi. Ei saatu tokalla puoliajalla toteutettua sitä, mistä puoliajalla puhuttiin. Viime peleissä on kyllä mennyt aivan liikaa maaleja omiin, ja omista virheistä ne vastustajan maalit yleensä myös tulee. Punaisen kortin jälkeen yritettiin vielä päästä pelin mukaan, mutta vastustaja sai helpon 2-1 maalin ja energia loppui sitten pikkuhiljaa siihen. Vajaalla kiriminen on aina vaikeata, mutta vastustaja iski tosiaan nopeasti kaksi maalia ja peli oli aika lailla siinä. Vaasasta lähdetään hakemaan kolmea pistettä, mutta ennen kaikkea meidän täytyy saada puolustuspelimme kuntoon, puolustaja Tero Mäntylä niputti pelin Ruudun haastattelussa.

HIFK:n avauskokoonpano:
4 Hannu Patronen (c) (82′ 34 Tuukka Andberg)
7 Joel Mattsson
8 Jukka Halme
12 Daniel Kollar (mv)
14 Erikson Carlos
15 Macario Hing-Glover
20 Hassan Sesay
24 Tero Mäntylä
27 Sakari Tukiainen (57′ 9 Luís Henrique)
28 Jabar Sharza (66′ 17 Jani Bäckman)
33 Robert Kakeeto (72′ punainen kortti)