Skip to main content

HIFK-KPV 3-2 (0-2)

HIFK:n ja KPV:n kauden toinen kohtaaminen käynnistyi juhlallisesti Telia 5G-Areenalla, sillä HIFK:n pitkäaikainen luottopelaaja Matias Hänninen sai pari viikkoa sitten Maarianhaminassa täyteen 200 sarjaottelua Tähtipaidassa. Hänninen, joka on pelannut HIFK:ssa sarjatasosta riippumatta aina vuodesta 2010 saakka, palkittiin ennen ottelun alkua. HIFK Fotboll onnittelee Masaa upeasta saavutuksesta!

KPV sai ottelun toisella minuutilla erittäin hyvän mahdollisuuden siirtyä ottelussa johtoon vapaapotkusta, mutta IFK-vahti Daniel Kollar esitti loistavan torjunnan tilanteessa. Tämän jälkeen ottelu eteni erittäin rikkonaisissa merkeissä, kunnes vierasjoukkue aloitti ottelun maalinteon 25. peliminuutilla. Enoch Banzan syöttö löysi Ishmael Yarteyn oikealla laidalla, ja Yartey pääsi vapaasti laukomaan vierasjoukkueen johtoon sateisella Telia 5G-Areenalla.

HIFK ei saanut omaa peliään kulkemaan ensimmäisen puoliajan aikana, ja hetki ennen taukovihellystä vierasjoukkue pääsi rokottamaan HIFK:ta toistamiseen. Patrick Byskata antoi vapaapotkun, jonka puski maaliin Milos Josimov. KPV onnistui täten täydellisesti ensimmäisellä puoliajalla, ja serbialaistopparin iskemä 0-2 -maali oli aika lailla klassisen pukukoppimaalin määritelmä. Ensimmäisen puoliajan rikkonaisuus näkyi hyvin siinä, että ottelun erotuomari antoi neljä lisäminuuttia ennen taukoa.

Toisen puoliajan alussa HIFK suoritti heti kaksi pelaajavaihtoa. Kapteeni Hannu Patronen tuli vaihtoon, ja hänen tilalleen tuli Tuukka Andberg. Lisäksi ensimmäisellä puoliajalla keltaisen kortin saanut Riku Selander tuli vaihtoon, ja ennen ottelua palkittu Hänninen otti hänen paikkansa HIFK:n puolustuslinjan oikealta laidalta. Telia 5G-Areenan yleisö ei vielä tässä vaiheessa tiennyt, minkälainen näytös heitä odottaisikaan toisen puoliajan aikana. Erikson Carlos kavensi ottelun tilanteeksi 1-2, kun hän sai Kollarilta tulleen avauksen yhden välietapin jälkeen itselleen. Brasilialainen harhautti KPV-puolustuksen ja sijoitti pallon hitaasti tyhjään kokkolalaismaaliin.

Ottelun 70. peliminuutilla Erikson teki toisen maalinsa, kun hän sai Jani Bäckmanin antaman keskityksen jalkaansa. Näytti siltä, että hän keskittäisi pallon eteenpäin, mutta sen sijaan brasilialaishyökkääjä laittoikin pallon maalin vasempaan alakulmaan. Näin ottelu, joka oli näyttänyt aivan toivottomalta HIFK:n kannalta, oli yhtäkkiä tilanteessa 2-2. Ja hetkeä myöhemmin HIFK meni johtoon (ensimmäistä kertaa tällä kaudella oltuaan ottelussa tappiolla). Erikson Carlos laukoi pallon tolppaan, jonka jälkeen pallo kimposi Luís Henriquelle, joka siis pääsi viimeistelemään ensimmäisen maalinsa IFK Klackenin edessä. Näihin lukemiin ottelu myös päättyi, ja paikalla olleet 2027 katsojaa saivat nauttia maalirikkaasta jalkapalloillasta.

– Vaikka tulos oli mitä oli ensimmäisen puoliajan jälkeen, se ei kuitenkaan ollut mielestäni niin huono meiltä. Valmistautumisessa tuli ehkä pieni virhe omalta osaltani, sillä ohjeistin pelaajia ottamaan vahvasti pelin haltuun sekä dominoimaan pallollista peliä heti alusta lähtien. Tehtiin muutamia virheitä, ja vastustaja sai näistä pari maalia tehtyä. Minusta kuitenkin tuntui, että olisimme voineet tehdä maalin milloin tahansa ensimmäisen jakson aikana. Kun olimme kahden maalin takamatkalla piti muuttaa lähestymistapaa, ja tähtäsimme siihen, että saamme yhden maalin tehtyä, jolloin pelin luonne muuttuisi. Näin myös kävi, ja mielestäni ansaitsimme voittaa tämän pelin. Vastustaja oli kova tänään, eikä koskaan voi ajatella, että voitto irtoaa helpolla vaikka vastustaja olisikin meidän takana sarjataulukossa. Jokainen ottelu tässä sarjassa on kova, kommentoi päävalmentaja Tor Thodesen.

HIFK:n avauskokoonpano:
4 Hannu Patronen (c) (46′ 34 Tuukka Andberg)
6 Riku Selander (46′ 18 Matias Hänninen)
7 Joel Mattsson
8 Jukka Halme
9 Luís Henrique
12 Daniel Kollar (mv)
14 Erikson Carlos
17 Jani Bäckman
20 Hassan Sesay
24 Tero Mäntylä
28 Jabar Sharza (70′ 13 Jakob Dunsby)

HIFK pelaa seuraavan kerran tasan viikon päästä, jolloin on vuorossa vierasottelu FC Interiä vastaan Turussa. Tämä viikonloppu jatkuu kuitenkin muiden HIFK-joukkueiden parissa, sillä HIFK/2 pelaa huomenna kotiottelun EsPaa vastaan Väinämöisen kentällä klo 17 alkaen. Ottelussa on tarjolla kahvi- ja makkaramyyntiä! Mikäli et pääse paikan päälle, voit seurata suoraa striimiä ottelusta tämän linkin kautta. Ja sunnuntaina puolestaan HIFK:n naisten edustusjoukkue kohtaa MPS:n klo 16.15 alkaen Pukinmäen nurmella Naisten Kolmosen ottelussa. Tervetuloa seuraamaan näitä otteluita viikonlopun aikana!