Skip to main content

HIFK-Ilves 2-2 (1-1)

HIFK kohtasi tänään Veikkausliigan alkusarjan viimeisessä kotiottelussaan Tampereen Ilveksen. Kyseessä oli samalla ensimmäinen kohtaaminen näiden joukkueiden välillä tällä kaudella, sillä kesäkuulle kaavailtu kohtaaminen Tampereella jouduttiin siirtämään ensi viikon tiistaille, johtuen Ilveksen pelaamisesta Suomen Cupin finaalissa. Tämäniltainen ottelu käynnisti reilun viikon sisällä käytävän kolmen ottelun rupeaman ennen jatkosarjojen käynnistymistä.

Vierasjoukkue Ilves otti komennon heti ottelun kahdeksannella peliminuutilla, kun nuori keskikenttäpelaaja Naatan Skyttä teki ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa. Skyttä sai pallon riiston jälkeen, ja laukoi komean laukauksen IFK-maalin yläkulmaan. Johto ei kuitenkaan kauan säilynyt, sillä Joel Mattsson pääsi kuittaamaan tämän osuman pari minuuttia myöhemmin. Luís Henrique syötti, ja Mattsson laukoi hyökkäyksen päätteeksi IFK:n ottelussa tasoihin. Ensimmäinen puoliaika päättyi sateisella Telia 5G-Areenalla lukemiin 1-1.

Toinen puoliaika tarjosi kotiyleisölle HIFK:n johtoaseman IFK Klackenin edessä. Luís Henriquen vasuri puhui Jani Bäckmanin alustuksen jälkeen, ja kotijoukkueen johto oli tosiasia. HIFK otti siis johdon oltuaan tappioasemassa jo toisessa kotiottelussa putkeen. Joukkueen johto säilyi aina ottelun loppuhetkille asti, mutta Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki pääsi kuitenkin vielä lopussa tasoittamaan ottelun ohjaamalla pallon toistamiseen IFK-maaliin. Näin päädyttiin tasapeliin joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa, ja tästä jatketaan tiistaina samojen joukkueiden välillä Tampereella. Sarjatilanne on tällä hetkellä seuraava; Ilves pitää hallussaan Veikkausliigan kärkipaikkaa 37 sarjapisteellä, kun taas HIFK on kahdeksantena 26 pisteellä. Näin ollen taistelu loppusarjapaikoista tulee säilymään jännittävänä aina Veikkausliigan runkosarjan loppuun asti.

– Ennen ottelua tasapeli Ilvestä vastaan olisi mielestäni ollut hyvä tulos, mutta kun olimme noin lähellä voittoa, on tunnelma pelaajien keskellä tällä hetkellä pettynyt. Tänään olisi pitänyt voittaa, sillä vastustajalla ei juurikaan ollut paikkoja toisen puoliajan aikana. Peli oli tänään juuri sellainen kuin odotettiinkin, ei mikään erityisen kaunis jalkapallo-ottelu, mutta kovaa taistelua, mitä myös voi odottaa näiden joukkueiden kohtaamiselta. Ilves on tietysti jo sarjataulukon perusteella meitä parempi joukkue, mutta mielestäni näillä joukkueilla on enemmän yhteisiä kuin toisistaan eriäviä piirteitä. Tästä jatketaan tiistaina Tampereella, sanoo päävalmentaja Tor Thodesen ottelun jälkeen.

Ensi viikolla HIFK kohtaa Ilveksen Tampereella tiistaina, sekä VPS:n Vaasassa lauantaina.

HIFK:n avauskokoonpano:
4 Hannu Patronen (c)
7 Joel Mattsson
8 Jukka Halme
9 Luís Henrique (77′ 27 Sakari Tukiainen)
12 Daniel Kollar (mv)
14 Erikson Carlos
15 Macario Hing-Glover
17 Jani Bäckman (90′ 6 Riku Selander)
20 Hassan Sesay
24 Tero Mäntylä
33 Robert Kakeeto (84′ 34 Tuukka Andberg)