Skip to main content

FC Inter-HIFK 3-2 (2-2)

HIFK:n elokuiset perjantaiottelut saivat tänään jatkoa, kun joukkue matkusti Turkuun FC Interin vieraaksi. Ennen ottelua HIFK oli sarjassa sijalla kahdeksan kaksi pistettä kuudennella sijalla majaillutta SJK:ta perässä, kun taas FC Inter asteli kentälle Turussa sarjakakkosen viitta yllään.

Jos viime kierroksella nähtiin erittäin maali- ja vaiherikas ottelu KPV:n vieraillessa Telia 5G-Areenalla, niin tänään jatkettiin siitä, mihin viikko sitten jäätiin. FC Interin ja HIFK:n välinen ottelu nimittäin tarjosi katsojille peräti neljä maalia ottelun ensimmäisen 16. peliminuutin aikana. Maalinteon käynnisti HIFK heti toisella peliminuutilla, kun Jabar Sharza haki keskityksellä Erikson Carlosia aivan lähietäisyydellä maalista. Keskitys kuitenkin osui Inter-puolustukseen, josta se kimposi maaliin.

Kotijoukkue pääsi kuittaamaan tämän osuman vajaan kymmenen minuutin kohdalla. Mikko Kuningas nousi vasenta laitaa pitkin ja keskitti Mika Ojalalle, joka ohjasi tilanteeksi 1-1. Tässäkään tilanteessa ei menty kauan, sillä Jani Bäckmanin kauden ensimmäinen maali näki päivänvalon kolme minuuttia myöhemmin. Bäckman sai pallon keskikentällä, ja päätti lähteä laukomaan. Laukaus lähti upeasti aivan maalin yläkulmaan asti, ja tämä Bäckmanin maali on ehdottomasti yksi tämän kauden komeimpia osumia. Maalinteko jatkui vielä ottelun 16. peliminuutilla, kun kotijoukkue nousi toistamiseen tasoihin Aleksi Paanasen maalilla. Tämän jälkeen ensimmäinen puoliaika ei enää lisäosumia tarjonnut, joten tauko aloitettiin tilanteessa 2-2.

Turkulaiset siirtyivät ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon ottelun 64. peliminuutilla. Nopean hyökkäyskuvion jälkeen pallo pelattiin Filip Valencicille, eikä Veikkausliigan maalipörssiä johtava slovenialainen erehtynyt, vaan viimeisteli kauden 15. osumansa. HIFK ei toisen puoliajan ensimmäisten 20 minuutin aikana juurikaan päässyt toteuttamaan hyökkäyspeliään, ja päävalmentaja Tor Thodesen reagoi tähän pian Interin johtomaalin jälkeen vaihtamalla Sakari Tukiaisen kentälle. Tukiainen pääsi siis ensimmäistä kertaa kentälle voitokkaan Maarianhaminan vierasreissun jälkeen.

Ottelun viimeisellä kympillä Erikson Carlosille tarjoutui vielä mahdollisuus tuoda peli tasoihin, mutta hänen laukaus meni kuitenkin yläkulmasta ohitse. HIFK ei tämän lähemmäksi tasoitusta päässyt, joten kolme pistettä jäi Turkuun FC Interin voittaessa lukemin 3-2. Tämä oli HIFK:n ensimmäinen tappio reiluun kuukauteen, mutta sarjataulukon kahdeksas sija on yhä Tähtirintojen hallussa, samalla kun kuudentena oleva SJK edelleen on kahden pisteen päässä.

– Inter on paha ja hyvin valmennettu joukkue. Ne jauhaa sitä peliä ja odottelee että tietyille alueille syntyy tilaa. He tekivät tätä kärsivällisesti koko pelin, mutta vähän helppoja maaleja päästettiin kyllä tänään, ja se harmittaa kyllä. Meidän suunnitelma oli lähteä aggressiivisesti heti alussa laittamaan painetta Interin päätyyn, ja sitten kun sitä painetta saadaan sinne, niin alettaisiin pelaamaan sitä futista, mutta tänään oli vähän niukassa se pallo meillä, Jukka Halme sanoi ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

HIFK:n kausi jatkuu seuraavaksi kahdella ottelulla Ilvestä vastaan, joista ensimmäinen pelataan tasan viikon päästä Stadissa. Nähdään silloin matsissa!

HIFK:n avauskokoonpano:
7 Joel Mattsson
8 Jukka Halme (c)
9 Luís Henrique
12 Daniel Kollar (mv)
14 Erikson Carlos
15 Macario Hing-Glover
17 Jani Bäckman
20 Hassan Sesay
24 Tero Mäntylä
28 Jabar Sharza (68’ 27 Sakari Tukiainen)
34 Tuukka Andberg