Skip to main content

Ilves-HIFK 27.8.2019 klo 18.30

Kolmen välipäivän jälkeen HIFK on jälleen tositoimissa huomenna, ja vastustaja on sama kuin perjantainakin – eli Tampereen Ilves. Kyseessä on kesäkuulta siirretty rästiottelu, ja molemmat joukkueet lähtevät nälkäisesti metsästämään sarjapisteitä Veikkausliigan runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin siis perjantaina Telia 5G-Areenalla, ja paikalla olleille katsojille tarjottiin jännittävää jalkapalloa runsaasta sateesta huolimatta. Ilves meni heti ottelun ensimmäisellä kympillä johtoon, mutta HIFK onnistui tasoittamaan tänään Suomen U21-maajoukkueeseen kutsun saaneen Joel Mattssonin maalilla hetkeä myöhemmin. Luís Henrique vei HIFK:n 2-1 -johtoon toisen puoliajan alussa, ja kauan näyttikin siltä, että kolme pistettä jäisivät Stadiin. Ilves onnistui kuitenkin vielä tasoittamaan ottelun loppuhetkillä, joten molemmat joukkueet kartuttivat siis pistesaldoaan yhdellä pisteellä perjantaina.

Ilves on ennen huomista ottelua sarjataulukossa kolmantena, kaksi pistettä Veikkausliigaa johtavaa FC Interiä jäljessä. Sekä Inter että toisena oleva KuPS ovat kuitenkin pelanneet yhden ottelun tamperelaisia enemmän, joten joukkue pystyisi näin ollen voitolla huomenna ohittamaan molemmat sarjataulukossa, jolloin Ilves lähtisi sarjajohtajana runkosarjan viimeiselle kierrokselle.

HIFK:lla puolestaan on edelleen kaikki omissa käsissä jatkosarjojen suhteen, sillä joukkue on pelannut yhden ottelun vähemmän jokaiseen samoista sijoista kamppailevaan joukkueeseen verrattuna. Sarjan kuudennesta sijasta ja viimeisestä ylemmän jatkosarjan paikasta taistelee tällä hetkellä HIFK:n lisäksi IFK Mariehamn, SJK ja FC Lahti. Nämä kaikki kolme joukkuetta ovat kaksi pistettä HIFK:ta edellä, mutta HIFK pystyisi siis näin ollen voittamalla Ilveksen Tampereella siirtymään ykköseksi kuudennesta sijasta pelaavien joukkueiden vertailussa ennen runkosarjan viimeistä kierrosta.

HIFK:n päävalmentajalla Tor Thodesenilla on käytössään laaja ryhmä, ja kilpailu pelipaikoista on kova. Ennen Ilves-tuplaa hän kertoi, että tässä otteluruuhkassa on mahdollisesti tarkoitus harrastaa hieman rotaatiota, jotta joukkueen energiataso olisi tarpeeksi kova ja jalat tarpeeksi tuoreina kaikissa runkosarjan viimeisissä otteluissa. HIFK kohtaa huomisen Tampereen matsin jälkeen vielä VPS:n Vaasassa lauantaina, ja sarjan tasaisuus takaa sen, että mestaruus- ja haastajasarjojen viimeiset joukkueet tullaan ratkaisemaan vasta Veikkausliigan runkosarjan viimeisellä kierroksella.

Ilves-HIFK pelataan siis huomenna Tampereella Tammelan stadionilla klo 18.30 alkaen, ja mikäli et ole lähdössä vierasreissulle, niin näet matsin suorana lähetyksenä Ruudun kautta!