Skip to main content

Ilves-HIFK 27.8.2019 kl. 18.30

Efter en paus på tre dagar är HIFK återigen redo för match imorgon, då motståndaren är exakt samma lag som på fredag – dvs. Ilves från Tammerfors. Det är frågan om en match som egentligen skulle ha spelats redan i juni, och för båda lagen är det alltså den nästsista matchen i grundserien i Veikkausliiga. Därmed är det igen stora poäng som står på spel.

På fredagen möttes lagen alltså för första gången för säsongen, och då fick publiken på Telia 5G-Arenan njuta av en spännande fotbollskväll, trots det rikliga regnet under matchen. Ilves tog ledningen i matchen redan under matchens första tia, men HIFK kom snabbt igen genom Joel Mattsson, som idag blev tillkallad till Finlands U21-landslag. Luís Henrique gav HIFK ledningen i matchen i början av andra halvlek, och länge såg det även ut som om HIFK skulle ta tre viktiga poäng. Ilves lyckades till slut utjämna, så resultatet skrevs 2-2, och båda lagen fick utöka sina poängsaldon med en respektive poäng.

Ilves ligger trea i tabellen efter kvällens resultat, närmare bestämt två poäng efter serieledande FC Inter. Tammerforslaget har ändå en match mindre spelad i jämförelse med ettan Inter och tvåan KuPS, och kunde alltså genom att besegra HIFK imorgon gå in som serieledare i den sista omgången.

HIFK har allting i sina egna händer vad fortsättningsserierna beträffar, eftersom man precis som Ilves har en match mindre spelad i jämförelse med de lag som tävlar om samma placeringar inför slutserierna. Just nu är det IFK Mariehamn, SJK och FC Lahti som tillsammans med HIFK jagar sjätteplatsen i tabellen. Alla tre är just nu två poäng före HIFK, vilket betyder att HIFK skulle ta ledningen i kampen om sjätteplatsen ifall man lyckas besegra Ilves på bortaplan imorgon.

HIFK:s chefstränare Tor Thodesen har en bred trupp till sitt förfogande, och inför dubbelmötet mot Ilves berättade han att det kan finnas möjligheter till rotation nu då matchtakten är så här pass hård. Efter morgondagens Ilves-match möter HIFK ännu VPS i Vasa på lördag, innan grundserien i Veikkausliiga är avklarad. Precis som det framgår ovan är serien otroligt jämn, vilket betyder att de sista placeringarna i fortsättningsserierna kommer att avgöras i den sista omgången på veckoslutet.

Ilves-HIFK spelas alltså i Tammerfors på Tammela stadion imorgon med start kl. 18.30, och ifall du inte är på väg på bortaresa, kan du följa med matchen i direktsändning via Ruutu!