Skip to main content

HIFK-Ilves 23.8.2019 klo 18.30

HIFK:lla on edessään vielä kolme ottelua Veikkausliigan alkusarjassa, joista kaksi seuraavaa on Tampereen Ilvestä vastaan. Huomisiltana pelataan Telia 5G-Areenalla, kun taas tiistaina on vuorossa samojen joukkueiden välinen kohtaaminen Tampereella. Tiistain ottelu oli alun perin suunniteltu pelattavaksi jo kesäkuussa, mutta Ilveksen pääseminen Suomen Cupin finaaliin johti siihen, että ottelu siirrettiin elokuun viimeiselle viikolle. Huominen Ilves-kotiottelu on samalla HIFK:n viimeinen kotiottelu ennen jatkosarjan otteluita, ja molemmat joukkueet taistelevat erittäin isoista pisteistä.

Joukkueet ovat viimeksi pelanneet vastakkain sarjapelissä vuoden 2017 Veikkausliigassa, joten tuoretta tietoa keskinäisistä voimasuhteista ei vielä ole saatavilla. Ilveksen kausi on kuitenkin tähän mennessä ollut suuri menestys, sillä Suomen Cupin voiton lisäksi joukkue on ollut Veikkausliigassa kärkisijoilla läpi kauden. Ennen ottelua joukkue on sarjataulukossa toisena, mutta kuitenkin tasapisteissä sarjaa johtavan FC Interin kanssa sekä yhden ottelun turkulaisjoukkuetta vähemmän pelanneena. Ilves on lisäksi päästänyt ylivoimaisesti vähiten maaleja koko Veikkausliigassa, sillä vastustajat ovat onnistuneet viimeistelyssä tamperelaisia vastaan ainoastaan 14 kertaa tämän kauden aikana. Tappioita on kauden aikana tullut kolme, joista ensimmäinen vasta sarjan kahdeksannella kierroksella.

Ilveksen tämän kauden suurimpia onnistujia on ollut Lauri Ala-Myllymäki, joka on viimeistellyt peräti kymmenen maalia joukkueelleen. Tämä oikeuttaa jaettuun toiseen sijaan Veikkausliigan maalipörssissä FC Hongan Martin Borjasin kanssa. Heidän edellään on ainoastaan FC Interin Filip Valencic, jolla on kasassa 15 maalia. Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueestakin tuttu Ala-Myllymäki on siis pelaaja, jonka kanssa HIFK:n puolustuksen täytyy olla valppaana.

HIFK pelasi edellisen ottelunsa viime viikon perjantaina, jolloin tämänhetkinen sarjajohtaja FC Inter piti kolme sarjapistettä Turussa 3-2 -voitollaan. Tällä hetkellä joukkue on Veikkausliigan sarjataulukossa sijalla yhdeksän, ja eroa kuudenteen sijaan on ennen huomista kierrosta kolme pistettä. Ylempään jatkosarjaan pääseminen on edelleen Tähtirintojen omissa käsissä, mutta selvää on, että se vaatii voittoja näistä alkusarjan viimeisistä otteluista. Huomisen vastustaja on – aivan kuten viime viikollakin – sarjan kovimmasta päästä, ja päävalmentaja Tor Thodesenin mukaan joukkue on valmiina alkusarjan viimeiseen viikkoon.

– Tiedämme, että edessä on intensiivinen viikko, ja olemme valmistautuneet siihen treenisuunnittelussamme. Joukkueen energiataso on korkealla ennen huomenna alkavaa ottelurupeamaa. Meillä on nyt myös suurempaa kilpailua pelipaikoista kuin aiemmin tällä kaudella, ja tämä antaa tiettyjä mahdollisuuksia rotaatioon sekä pelaajien lepuuttamiseen. Huomenna meiltä vaaditaan huippusuoritusta kaikilla osa-alueilla; niin fyysisesti, taktisesti kuin henkisestikin. Huomisen tulos antaa myös vahvasti suuntaa sille, mistä pelaamme kahdessa viimeisessä ottelussa, joten nyt on todellakin otettava yksi peli kerrallaan, Thodesen kertoo.

HIFK:n jäljellä olevat ottelut Veikkausliigan alkusarjassa:
Pe 23.8. HIFK – Ilves klo 18.30, Telia 5G-Areena
Ti 27.8. Ilves – HIFK klo 18.30, Tampere
La 31.8. VPS – HIFK klo 17.00, Vaasa