Skip to main content

KuPS-HIFK su 4.8.2019 klo 17.00

Tasan viikon tauon jälkeen HIFK pelaa jälleen seuraavan ottelunsa huomenna, jolloin vuorossa on vierasreissu Kuopioon. Siellä joukkue kohtaa kovassa ottelutahdissa olevan KuPSin, joka torstaina pelasi erittäin tiukan kotiottelun Legia Varsovaa vastaan Eurooppa-liigan karsinnoissa. Kuopiolaisilla oli torstaina edelleen paljon pelissä, sillä ensimmäisen osaottelun tulos oli 1-0 puolalaisten hyväksi Varsovan illassa.

Otteluparin toisessa ottelussa peli käynnistyi siis torstaina Kuopiossa klo 19, ja ensimmäisen puoliajan jälkeen jatkoonmenijä oli edelleen täysin auki taukotilanteen ollessa 0-0. Taistelu jatkopaikasta kävi kuumana aina ottelun loppuun asti, mutta Kuopiossa ei torstaina maaleja nähty, ja näin Legia Varsova siis meni jatkoon yhteismaalein 1-0. Veikkausliigan puolella KuPS on tällä hetkellä kolmantena, ja sillä on kasassa 27 sarjapistettä. Joukkue on nyt pelannut kaksi edellistä Veikkausliigaotteluaan ilman voittoa, sillä ensin se pelasi tasan IFK Mariehamnia vastaan, ja viime kierroksella tuloksena oli todellinen yllätystappio Kokkolassa KPV:ta vastaan. Nyt europeleistä karsiutumisen myötä joukkue voi taas keskittyä täysillä loppukauteen Veikkausliigan pelikentillä.

Sarjassa yhdeksäntenä oleva HIFK lähtee otteluun kahden ottelun voittoputkessa, ja viime kierroksella IFK Mariehamn kaatui komeasti Ahvenanmaalla lukemin 1-3. Tämä oli HIFK:n tämän kauden ensimmäinen vierasvoitto, joka tuli erittäin hyvään paikkaan, sillä Kuopio on perinteisesti ollut HIFK:lle vaikea paikka pelata. Joukkueet ovat kaudesta 2015 lähtien kohdanneet neljä kertaa Savon Sanomat Areenalla, ja KuPS on näistä otteluista voittanut jokaisen. Kuopiolaiset ovat yleisestikin olleet HIFK:lle vaikea vastus, sillä HIFK on ainoastaan kerran onnistunut voittamaan KuPSin Helsingissä Veikkausliigatasolla. Nyt on kuitenkin hyvä paikka hakea muutosta näihin tilastoihin, joukkueen tunnelman ollessa hyvä kahden voitetun ottelun jälkeen, samalla kun KuPSilla varmasti edelleen tuntuu torstain europeli jaloissa.

HIFK:n mediatiimi tapasi torstaina keskuspuolustaja Tero Mäntylän, joka kertoi joukkueen lähtevän Kuopioon kolme pistettä mielessään.

– KuPSilla on nyt ollut eurotaivalta tuossa rasittamassa, ja pelisuma on heillä ollut laajempi kuin meillä. Lähdetään hakemaan siitä etua ja jatkamaan kahden pelin voittoputkea Kuopiossa. Kyllä me haluamme ottaa kolme voittoa putkeen ja jatkaa itsemme hilaamista lähemmäs sitä kutospaikkaa sarjassa, Mäntylä kertoo.

Mäntylän haastattelun voit katsoa kokonaisuudessaan tästä.

– Olemme huomenna kovan haasteen edessä, mutta tiedossamme on, että meillä on mahdollisuudet voittoon jos pelaamme niin hyvin kuin tiedämme pystyvämme. Viime ottelussa rikottiin ennätyksiä, kun vihdoin voitimme vieraskentällä ja kun saimme tehtyä kolme maalia. Macario (Hing-Glover) ja Sakari (Tukiainen) ovat huomenna sivussa, mutta toivon mukaan käytettävissä seuraavassa ottelussa. Lisäksi Matias (Hänninen) on pelikiellossa, kertoo päävalmentaja Tor Thodesen.