Skip to main content

HIFK:n yhtiökokous pidettiin eilen n. 50 omistajan voimin. Yhtiökokouksessa olivat edustettuina 88,15% yhtiön osakkeista. Asialistalla olivat varsinaisen yhtiökokouksen asiat, eli teknisten asioiden lisäksi tilinpäätöksen vahvistaminen, vastuuvapauden myöntäminen, hallituksen valinta sekä tilintarkastajien valinta.
Yhtiökokous pidettiin myöhässä johtuen vanhasta kaupparekisteri-osakerekisteröinnistä johtuvasta puutteesta.
Virhe saatiin korjattua kesällä, ja yhtiökokous päätettiin pitää kesälomien jälkeen, ja uuden pääomistajan aikatauluja myötäillen.

Ykkösen kausi tappiollinen, mutta tulevaisuus valoisampi

Tilinpäätös Ykkösen kaudelta 2018 (tilikausi 1.12.2017-30.11.2018) on tappiollinen. Yhtiön tulot olivat n. 349 tuhatta euroa, ja kulut n. 589 tuhatta euroa. Näin ollen tilikauden tappio oli n. 239 tuhatta euroa.

Yritysmyynti verrattuna edelliseen Veikkausliigakauteen 2017 laski n. 75 %, ja lippu- ja kausikorttitulot n. 50 %. Yhtiön kassatilanne kaudella 2018 oli hyvin hankala. Kuluissa säästettiin myös reilusti, mutta yhtiön johto halusi turvata mahdollisuuden nousta takaisin Veikkausliigaan. Uuden nousun myötä yhtiön liiketoimintamahdollisuudet ovat reilusti parantuneet.

Tilikauden päättyessä 30.11.2018 oma pääoma oli negatiivinen, mutta kevään 2019 osakeannin jälkeen oma pääoma on taas positiivinen. Yhtiön talous ja kassatilanne on nyt vakaa uuden pääomituksen ja omistajien kautta.

Hallitus ennustaa, että vuoden 2019 tulos tulee myös olemaan tappiollinen, mutta 3 suurinta omistajaa ovat sitoutuneet kattamaan tappiot, jos tarve vaatii.

Yritysmyynti kaudella 2019 on kärsinyt viime syksyn ja alkukevään myyntiresurssien puutteesta, mutta lähiaikoina valmistuvat rekrytoinnit vahvistavat merkittävästi yhtiön myynti- ja markkinointipanostuksia kauteen 2020 lähtiessä.

Urheilupuolella kausi on onnistunut paremmin kuin moni odotti. HIFK on vahvistanut joukkuetta kauden aikana, ja tulee vielä vahvistamaan joukkuetta lisää kauteen 2020. HIFK haluaa taistella Veikkausliigan kärkisijoista ja Eurooppa-pelipaikoista tästä eteenpäin.

Uusi hallitus, tilintarkastajat ja johto

Suurimmat omistajat ehdottivat uutta hallitusta, joka koostuu kolmesta jäsenestä.

Uusi hallitus
EKLÖF Jan-Erik
JIN Chang
ZOLOTCO Andrei

Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ensimmäisessä kokouksessaan.

HIFK haluaa julkisesti kiittää väistyviä hallituksen jäseniä Joona Haavistoa ja Kaarlo Kankkusta, jotka ovat molemmat kantaneet hallitusvastuun useamman vuoden ajan, ja olleet korvaamattomia seuran eloonjäämistaistelussa ja menestyksessä.

Operatiivinen johto
Christoffer Perret jättää hallituksen puheenjohtajuuden ja jäsenyyden, mutta jatkaa toimitusjohtajana.
Urheilutoimenjohtajana jatkaa Mika Lönnström.

Yhtiön hallitus toimii normaalin osakeyhtiön hallituksen lailla; hyväksyy strategian ja suuntaviivat, hyväksyy budjetin, seuraa taloutta, ja nimittää tärkeimmät työntekijät, mutta ei tee operatiivista työtä.

Operatiivinen johto toteuttaa hallituksen tekemiä strategisia linjauksia, ja johtaa yhtiötä päivittäisessä toiminnassa.

Tilintarkastajat
Yhtiön uusi varsinainen tilintarkastaja on Jari Miikkulainen (KHT), ja varatilintarkastajana toimii Lisbet Nordblad (KHT).

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Christoffer Perret, , 040-8443250