Skip to main content

Kauan odotettu Stadin Derby pelattiin tänään HIFK:n ja HJK:n välillä Telia 5G-Areenalla. Kauden ensimmäinen derby pelattiin huhtikuun lopulla, ja silloin tuloksena oli tasapeli lukemin 1-1. Kautta Veikkausliigahistorian HIFK:n ja HJK:n kohtaamiset ovat olleet erittäin tasaisia, sillä peräti kuusi kertaa derbyissä on päädytty tasatulokseen. HJK:lla voittoja oli ennen illan ottelua kasassa kolme, ja kerran derby on päättynyt HIFK:n voittoon. Myös tästä ottelusta odotettiin erittäin tasaista näytöstä, sillä HJK on pystynyt parantamaan tuloksiaan uuden päävalmentajansa Toni Koskelan alaisuudessa, samalla kun HIFK tuli otteluun seitsemän tappiottoman ottelun putkessa.

HJK siirtyi derbyssä johtoon jo ottelun ensimmäisellä kympillä, kun Kaan Kairisen veto yllätti Arnold Origin. Maali oli Kairiselle kauden, ja samalla myös Veikkausliigauran avausmaali. HJK:n johto-osuman jälkeen peli oli pitkään odottavaa, joskin HJK kuitenkin enemmän hallitsi kentän tapahtumia. Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen Evans Mensah nousi vasemmalta laidalta ja pääsi vaarallisesti laukomaan, mutta Origi venyi tässä tilanteessa torjuntaan. Hetkeä myöhemmin HJK kuitenkin lisäsi johtoaan, kun Sebastian Dahlström jatkoi Riku Riskin syötön HIFK-maaliin. Tauolle mentiin HJK:n 0-2 -johdossa, ja pelitapahtumiin nähden tämä tilanne oli myös ansaittu, sillä HJK hallitsi kentän tapahtumia selvästi ensimmäisen puoliajan aikana.

HIFK vaihtoi kaksi pelaajaa jo puoliajan jälkeen. Jakob Dunsby ja Nikolas Saira tulivat vaihdon puolelle, ja heidän tilalleen vaihdettiin Matias Hänninen ja Njazi Kuqi. Lisäksi kolmas ja viimeinen vaihto jouduttiin käyttämään jo 60. peliminuutin kohdalla. Origi loukkaantui tilanteessa, jossa hän torjui Mensahin maalintekoyrityksen. Näin Daniel Kollar tuli HIFK:n maaliin Origin tilalle.

HIFK:n parhaat maalipaikat ottelussa tulivat kymmenisen minuuttia maalivahtivaihdoksen jälkeen. Ensin Hassan Sesay pääsi kokeilemaan kaukolaukauksella, mutta tämä yritys meni yli HJK:n maalin. Hetkeä myöhemmin Erikson Carlosille avautui paikka aivan maalin edustalta, mutta tässäkin tilanteessa se toivottu tulos jäi saavuttamatta. Vaikka peli meni tasaisemmaksi toisella jaksolla ensimmäiseen verrattuna, ei HIFK kuitenkaan tällä kertaa pystynyt nousemaan mukaan taisteluun pisteistä. Näin 10 256 katsojan edessä pelattu Stadin Derby päättyi HJK:n voittoon lukemin 0-2, ja tämä tarkoitti siis sitä, että HIFK:n tappioton putki jäi seitsemän ottelun mittaiseksi. Tunnelma oli tälläkin kertaa totutun hyvä, molempien päätyjen kannustaessa omiaan äänekkäästi.

– HJK:ta vastaan kaiken pitää mennä nappiin, jotta tulos olisi hyvä, ja tänään emme onnistuneet tässä. Ensimmäinen maali oli suora tulos siitä, kun meillä oli puolet joukkueesta prässäämässä, samalla kun toinen puoli oli alhaalla puolustamassa. Joukkue ei tänään puolustanut samalla tavalla kuin yleensä, ja tämä varmasti vaikutti tulokseen tänään. Lisäksi jouduimme tekemään kaikki vaihtomme aikaisessa vaiheessa, joten tänään useampi asia ei mennyt suunnitelmien mukaan, päävalmentaja Tor Thodesen kommentoi.

Lehdistötilaisuus

HIFK:n avauskokoonpano:
2 Tobias Vibe
4 Hannu Patronen (c)
6 Riku Selander
7 Joel Mattsson
13 Jakob Dunsby (46′ 18 Matias Hänninen)
14 Erikson Carlos
17 Jani Bäckman
20 Hassan Sesay
23 Nikolas Saira (46′ 99 Njazi Kuqi)
50 Toró
77 Arnold Origi (mv) (60′ 12 Daniel Kollar)