Skip to main content

HIFK:n naisten edustusjoukkue avasi syyskautensa Valttia vastaan helteisenä keskiviikkoiltana Bragulla. Ennakkoasetelmat olivat kutkuttavat, sillä Valtti oli tähän mennessä hävinnyt vain yhden ottelun. Punaisille oli puolestaan jäänyt hieman hampaankoloon ensimmäisen kierroksen kohtaamisesta, jolloin lähes koko ottelu jouduttiin pelaamaan vajaalla punaisen kortin takia ja Valtti vei pisteet kotiin 4-1 -voitolla.

Ottelu alkoi melko tasaisena vääntönä. Kotijoukkue sai muutamia hyviä palloja pelattua linjan taakse, jotka kuitenkin venyivät liian pitkiksi ja vieraiden maalivahti nappasi pallot varmasti. Valtin salamannopeat hyökkääjät hakivat pystypalloja ja saivatkin aikaan muutamia vaarallisia tilanteita. HIFK:n luottomaalivahti Pave Romakkaniemi piti kuitenkin joukkuetta pystyssä huikeilla torjunnoilla yksinläpitilanteista useita kertoja.

Elina Sjölinder avasi punapaitojen maalitilit 16. minuutilla varmalla vedolla alakulmaan. Tästä HIFK sai selkeästi lisää virtaa ja peli alkoi kulkea paremmin. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Hanna Meinander pääsi heiluttamaan vastustajan verkkoa kahdesti; ensin korkean prässäämisen tuloksena, sekä myöhemmin viimeistelemällä Maria Lavemäen antamasta kulmapotkusta. Valtti halusi selkeästi päästä kaventamaan lukemia ja kotijoukkueen maalia upeasti vartioinut Romakkaniemi saikin varoituksen 41. minuutilla estäessään vierasjoukkueen maalintekoyrityksen. Tauolle lähdettiin siis 3-0 lukemissa.

Heti toisen puoliajan alussa Meinander viimeisteli hattutemppunsa sijoittamalla pallon vielä kertaalleen vierasjoukkueen maaliin. Väsymys ja kuumuus alkoi tämän jälkeen näkyä punaisten pelaamisessa. 64. minuutin kohdalla Valtti sai rangaistuspotkun, jonka Nina Eid käytti hyödyksi kaventaen lukemat 4-1. Tästä piristyneenä vierasjoukkue alkoi pyörittää peliä ja vain hetkeä myöhemmin Oona Jääskeläinen päätti laittaa 4-2 -lukemat tauluun. Ottelun tunnelma alkoi tiivistyä. Tähtirinnoissa hienon debyyttinsä pelannut Emma Rantamaa sai luotua punaisille useamman paikan, mutta joukkue ei saanut viimeisteltyä palloa vastustajan verkkoon.

Vaikka Valtti onnistui vielä viimeisellä minuutilla iskemään jälleen Jääskeläisen toimesta 4-3 -kavennusmaalin, piti HIFK
pintansa loppuvihellykseen saakka ja kolme pistettä jäi punaisille. Kättelyiden jälkeen kotijoukkue pääsi vielä huudattamaan tähän saakka suurimman yleisönsä.

– Hieno ottelu joukkueelta, peli on kehittynyt kauden avausottelusta Valttia vastaan. Ensimmäinen puoliaika pelattiin hyvin ja
kuten meidän jengille on normaalia, joukkue tekee paljon töitä ja hyökkääjät ratkaisevat huippusuorituksilla. Tällä kertaa se oli hattutempun tehnyt Hanna. Toinen puoliaika oli meille vaikea, eikä saatu pidettyä palloa. Vastustaja oli tasokas ja on normaalia, että kun pelataan kärkijoukkueita vastaan, ei olla parempia kaikilla osa-alueilla. Koko joukkue teki paljon duunia ja Paven pelastukset, sekä hyökkääjien onnistumiset ratkaisivat tällä kertaa meille. Yleisöäkin oli kiitettävästi paikalla, se on hieno juttu, kommentoi päävalmentaja Petja Puranen.

Seuraava sarjaottelu pelataan keskiviikkona 31.7. klo 19, HIFK:n lähtiessä HyPs:n vieraaksi Hyvinkäälle. Tervetuloa kannustamaan punaiset voittoon!

Teksti: Jenni Tiusanen ja