Skip to main content

Huomenna klo 18.30 Telia 5G-Areenalla on vihdoinkin kauan odotetun Stadin Derbyn aika! HIFK ja HJK iskevät yhteen toistamiseen tällä kaudella ja tällä kertaa HIFK:n toimiessa kotijoukkueena. Joukkueet kohtasivat toisensa jo kauden kolmannella kierroksella, ja silloin pisteet tasattiin lukemin 1-1. Tämä on myös ollut tavanomaisin tulos näiden joukkueiden välillä Veikkausliigaotteluissa, sillä samoihin lukemiin on päädytty neljästi. Kaksi kertaa tuloksena on puolestaan ollut maaliton tasapeli, joten derbyt ovat yleensä olleet erittäin tasaisia otteluita.

HJK vaihtoi päävalmentajaa reilu kuukausi sitten, kun Toni Koskela siirtyi Rovaniemen Palloseuran peräsimestä HJK:hon Mika Lehkosuon tilalle toukokuun loppupuolella. Joukkue voitti alkukaudesta kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta pelasi sen jälkeen peräti kuusi tasapeliä, sekä hävisi kahdesti. Tämän jälkeen pääkäskijä vaihtui, ja Koskelan johdolla HJK on onnistunut parantamaan tahtiaan. Uuden päävalmentajan alaisuudessa joukkue on nyt pelannut viisi ottelua, joista se on voittanut kolme, pelannut yhden tasan, sekä hävinnyt yhden. HJK:lla on edessään tiukka viikko, sillä huomisen derbyn jälkeen joukkue aloittaa tämän kauden europelinsä. HJK kohtaa Mestareiden liigan ensimmäisellä karsintakierroksella färsaarelaisen HB Torshávnin.

Maalintekovoima on tällä kaudella jakaantunut tasaisesti HJK:n joukkueessa, ja kolmen maalin miehiä löytyy kolme kappaletta. Lassi Lappalainen, Evans Mensah sekä Riku Riski ovat kaikki iskeneet yhteensä kolme osumaa tällä kaudella. Yhteensä 23 pelaajaa on käynyt kentällä tällä kaudella HJK-paidassa, ja heistä Lappalainen, Rafinha sekä Eetu Vertainen ovat pelanneet jokaisessa ottelussa. HJK:n ykkösmaalivahtina toimii tällä kaudella venäläinen Maksim Rudakov, joka on yhtä ottelua lukuun ottamatta pelannut kaikki pelit tällä kaudella.

Stadin Derbystä on tälläkin kertaa erittäin suurella todennäköisyydellä tulossa tasainen ottelu, sillä HIFK on tällä hetkellä seitsemän ottelun pisteputkessa. Tämä on samalla sen seurahistorian pisin tappioton putki Veikkausliigatasolla. Edellisin ottelu pelattiin sunnuntaina Lahdessa, jolloin pisteet jaettiin tasan maalittoman tasapelin jälkeen FC Lahden vieraana. Tämän tuloksen myötä HIFK on nyt ottanut 15 pistettä 12 ottelun aikana, mikä oikeuttaa sijaan kahdeksan sarjataulukossa. HJK on puolestaan neljäntenä 22 pisteellään, mutta on tosin ehtinyt pelata jo 15 ottelua.

HIFK:n joukkueessa odotetaan huomista ottelua suurella innolla:

– Joukkueessa on tosi hyvä fiilis tällä hetkellä! Tottakai kaikki odottavat tätä peliä todella paljon, se on tärkeä matsi meille. Päästään näyttämään ison yleisön edessä mihin pystytään. Yleensä ollaan saatu hieman parempaa peliä aikaiseksi näitä parempia vastustajia vastaan, ja se on meidän tavoite huomennakin, kommentoi Hannu Patronen.

– Odotan derbyä kovasti! Se on selkeästi erilainen ottelu kuin muut tässä sarjassa, sillä siinä on hieman cup-muotoisen pelin tuntua. Tietysti jaossa on samat kolme pistettä kuin muissakin peleissä, mutta meille siinä on myös suuri mahdollisuus saada positiivinen kokemus isosta ottelusta. Voimme mennä derbyyn ilman pelkoa ja se on meille sopiva tilanne. Sunnuntaina meiltä puuttui moni runkopelaaja, ja heistä saamme osan takaisin huomiselle, päävalmentaja Tor Thodesen kertoo.

Telia 5G-Areena on oletettavasti loppuunmyyty huomisen derbyssä, ja tässä vaiheessa lippuja ei enää ole paljon jäljellä. Joten toimi nopeasti, ja varmista paikkasi derbyssä hankkimalla liput siihen nyt Ticketmasterin kautta!