Skip to main content

Reilun viikon tauko on kohta takana, kun Veikkausliiga jatkuu huomenna vierasottelulla Espoossa FC Honkaa vastaan. HIFK:n edellisin ottelu pelattiin reilu viikko sitten torstaina, kun HJK voitti kauden toisen Stadin Derbyn loppuunmyydyllä Telia 5G-Areenalla lukemin 0-2. Tämä tulos merkitsi myös sitä, että HIFK:n seitsemän ottelun mittaiseksi venynyt tappioton putki tuli päätökseensä. Nyt joukkue lähtee hakemaan paluuta voittojen tielle huomenna Tapiolan urheilupuistossa klo 13 käynnistyvässä ottelussa.

Joukkueet kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa tämän kauden Veikkausliigassa huhtikuun loppupuolella, ja silloin HIFK otti kauden avausvoittonsa Hongan kaatuessa lukemi 2-0 Helsingissä. HIFK:n maalit tuossa ottelussa viimeistelivät Joel Mattsson sekä Jakob Dunsby. Huomenna HIFK lähtee määrätietoisesti hakemaan kauden toista voittoaan FC Hongasta, ja lisäksi joukkueen kauden ensimmäinen vierasvoitto on edelleen ottamatta. FC Honka puolestaan on pelannut seitsemän kotiottelua, joista se on voittanut kolme.

FC Honka on tällä hetkellä sijalla viisi sarjataulukossa, ja sillä on kasassa 24 pistettä 14 pelatun ottelun jälkeen. HIFK puolestaan on kahdeksantena, ja pisteitä Tähtirinnoilla on 15. HIFK:lle huominen on äärimmäisen tärkeä ottelu, sillä joukkue tavoittelee paikkaa ylemmästä jatkosarjasta. Tällä hetkellä kuudentena oleva SJK on viisi pistettä HIFK:ta edellä, joten HIFK tarvitsee kolmen pisteen voittoja kuroakseen tätä eroa kiinni. Kymmenen ottelun kuntopuntarissa HIFK ja FC Honka ovat lähes samanlaisessa pistetahdissa, sillä Hongalla on tässä tilastossa pisteitä 15 ja HIFK:lla 14.

Päävalmentaja Tor Thodesen kertoo joukkueen menneestä treeniviikosta, sekä kertoo Luís Henriquen kauan odotetun debyytin tapahtuvan huomenna.

– Meillä on ollut hyvä treeniviikko luonnonnurmella Vantaalla, jossa olemme treenanneet tämän viikon Helsinki Cupista johtuen. Fokuksemme on ollut HJK-ottelussa vähemmän hyvin toimineissa asioissa, ja näissä olemme nyt pyrkineet kehittämään joukkuetta. Tämä on lisäksi ensimmäinen ottelu siirtoikkunan avautumisen jälkeen, ja uusista vahvistuksistamme yleisöllä on huomenna mahdollisuus nähdä ainakin Luís Henriquen tositoimissa, Thodesen kertoo.

Lisäksi kerromme, että HIFK:n sopimuspelaajat Tino Palmasto ja Silver Grauberg pelaavat huomenna yhteistyösopimuksen mukaisesti MyPan vahvuudessa Ykkösen ottelussa MuSaa vastaan.

FC Honka – HIFK pelataan siis huomenna Tapiolan urheilupuistossa klo 13 alkaen. Jos et pääse mestoille, voit katsoa matsin Ruudun kautta!