Skip to main content

En paus på en dryg vecka är nu snart förbi, och imorgon är det dags för match, då HIFK möter FC Honka på bortaplan. Det är nu lite på en vecka sedan HIFK spelade säsongens andra Helsingforsderby, som slutade i HJK:s vinst med 0-2. Detta resultat innebar att HIFK:s sju matcher långa förlustfria svit tog slut i den matchen. Nu har laget full fokus på att ta säsongens följande vinst imorgon i Hagalunds idrottspark.

Lagen möttes för första gången i årets Veikkausliiga i april, då HIFK tog säsongens öppningsseger genom att besegra FC Honka med 2-0. Då var det Joel Mattsson och Jakob Dunsby som stod för målskyttet. Imorgon är det ett målmedvetet HIFK som siktar på att ta säsongens andra vinst mot FC Honka, och dessutom har laget ju ännu inte vunnit på bortaplan i år. FC Honka har i sin tur spelat sju hemmamatcher varav man vunnit tre stycken.

FC Honka är just nu femte i Veikkausliigatabellen och har tagit 24 poäng under 14 spelade matcher. HIFK är åttonde, och har som bekant tagit 15 poäng hittills. För De Stjärnprydda är morgondagens match väldigt viktig, eftersom lagets sikte är på en plats i den övre fortsättningsserien. SJK, som just nu är sjätte, har fem poäng mer än HIFK, så det krävs trepoängssegrar för att denna skillnad ska kunna krympa ihop. En intressant statistik är att HIFK och FC Honka är i så gott som jämn poängtakt under de senaste tio matcherna, då Honka har tagit 15 poäng i dessa, medan HIFK tagit 14.

Chefstränaren Tor Thodesen berättar om lagets senaste träningsvecka, samt att Luís Henrique äntligen får göra sitt första framträdande i HIFK imorgon.

– Vi har haft en bra träningsvecka på naturgräs i Vanda, där vi har tränat denna vecka på grund av Helsinki Cup. Vår fokus har varit på de saker som inte fungerade bra mot HJK, samt på hur vi kan göra för att utveckla dessa delar av spelet. Imorgon är det dessutom första matchen efter att transferfönstret öppnades, och av våra nya förstärkningar kan publiken räkna med att se åtminstone Luís Henrique på plan imorgon, säger Thodesen.

Dessutom kan vi berätta att Tino Palmasto och Silver Grauberg imorgon spelar med MyPa i Ettans match mot MuSa i enlighet med samarbetskontraktet med MyPa.

FC Honka – HIFK spelas alltså imorgon i Hagalund med start kl 13. Om du inte har möjlighet att vara på plats i Esbo, kan du följa med matchen i direktsändning via Ruutu!