Skip to main content

Sunnuntaina nähdään yksi kesän kohokohdista, kun on Maarianhaminan vierasreissun aika. Ennakkotietojen mukaan paikalle on matkustamassa paljon stadilaisia, joten päätimme kysyä Joel Mattssonilta, meidän omalta ahvenanmaalaiselta, mitä Joelin kotikaupungissa Maarianhaminassa voi nähdä ja tehdä. Joten tässä siis Mattssonin Maarianhamina – (erittäin) lyhyt Ahvenanmaan opas:

Pommern
”Pommern on teräsrunkoinen nelimastoinen parkki (luin juuri Wikipediasta). Sen ympärille on rakennettu kuivatelakka, joten siellä voi kävellä laivan ympäri, jolloin sen näkee aika läheltä. Kenties Ahvenanmaan tunnetuin nähtävyys, joka on hyvin suosittu turistien keskuudessa.”

Väster- ja Österhamn
”Satamat ovat mielestäni jo yleisestikin mukavia alueita. Västerhamnissa on kaksi oikein hyvää ravintolaa, nimittäin ÅSS ja Nautical, ja niissä voi hyvin viettää aikaa. Nämä ovat lisäksi aivan Pommernin vieressä, joten nämä kaksi kohdetta ovat helposti yhdistettävissä. Österhamn taas on kaupungin toisella puolella, ja myös hieman lähempänä Wiklöf Holding Arenaa. Siellä on paljon veneitä, purjealuksia sekä muutamia ravintoloita. Siellä on lisäksi muutamia rantoja, joilla voi rauhassa nauttia kesästä.”

Torggatan
”Torggatan on hyvä paikka pienelle kävelylle. Sen varrella on useita kahviloita, ja sitten kauppoja, joissa voi viettää aikaa.”

Kastelholm
”Jos aikaa on enemmän, eli jos esimerkiksi saapuu jo aikaisemmin Maarianhaminaan, sanoisin että Kastelholm ehdottomasti on vierailun arvoinen. Se on linnoitus 1500-luvulta, joka sijaitsee aika lailla keskellä Ahvenanmaata ja on todella suosittu kohde. Se on Ahvenanmaan ainoa keskiaikainen linna. Läheltä löytyy myös golfkerho, joka on oma suosikkipaikkani Ahvenanmaalla!”