Skip to main content

Helsingin IFK on tehnyt kauden 2020 loppuun asti kestävän pelaajasopimuksen 25-vuotiaan tanskalaisen Jabar Sharzan kanssa. Sharza aloitti uransa Tanskassa, Gentoftessa, ja on pelannut koko uransa Tanskassa, edustaen neljää eri joukkuetta. Hän on pelannut urallaan 68 ottelua, ja on tehnyt näissä otteluissa 26 maalia. Sharzalta löytyy myös Afghanistanin kansalaisuus, ja hän on edustanut myös Afghanistanin maajoukkuetta kolme kertaa.

Uusi pelaaja oli yli viikon joukkueen mukana, ja valmennus valitsi hänet joukkueeseen. Sharzan mukaan päätös liittyä HIFK:hon ei ollut vaikea.

– Olen pelannut urallani vain Tanskassa, ja halusin nähdä jotain uutta. Olen kuullut Suomesta paljon hyvää, ja nähtyäni seuran minulla ei ollut epäilystäkään siitä minne haluan. Seurassa kaikki hoidettiin ammattimaisesti ja joukkueen tavoitteet ovat samoja kuin itsellänikin on, Sharza kertoo siirrostaan.

Hyökkäävän keskikenttäpelaajan pelipaikalla viihtyvä Sharza kertoo olevansa teknisesti taitava pelaaja, joka omaa hyvän kyvyn haastaa pelaajia, ja hyvän laukauksen – varsinkin vapaapotkuista.

– Odotan innolla, että pääsen fanien eteen. Olen katsonut klippejä YouTubesta, ja olen todella vakuuttunut. Tulen saamaan heistä paljon voimaa, Sharza lisää.

Teksti: Frans Danakas