Skip to main content

Helsingfors IFK har tecknat ett kontrakt, som sträcker sig ända till slutet av säsongen 2020, med den 25-åriga danska anfallaren Jabar Sharza. Sharza inledde sin karriär i Danmark, där han först representerade Gentofte, och har spelat hela sin karriär hittills i fyra olika danska lag. Han har spelat 68 matcher under sin proffskarriär och har stått för 26 mål under dessa. Sharza har även Afghanistans medborgarskap och har representerat Afghanistans landslag i tre matcher.

Den nya spelaren var över en vecka och tränade med laget, och tränarna valde honom till att bli en del av laget. Enligt Sharza var det inte svårt att besluta sig för att komma till HIFK.

– Jag har endast spelat i Danmark hittills under min karriär, så jag kände att jag ville se något nytt. Jag hade hört mycket gott om Finland och efter att jag närmare bekantat mig med föreningen visste jag att jag ville komma hit. IFK har skött allting väldigt bra och laget hade liknande målsättningar som jag själv också har, berättar han.

Sharza, som trivs i rollen som offensiv mittfältare, beskriver sig själv som en tekniskt skicklig spelare, som är bra på att utmana motståndaren samt har ett bra skott – speciellt i frisparkslägen.

– Det är med iver som jag väntar på att få spela inför fansen! Jag har kollat lite klipp på YouTube och är väldigt imponerad över vad jag har sett. De kommer att ge mig mycket styrka, säger han.