Skip to main content

HIFK:n kausi jatkuu huomenna Lahdessa, jossa se kohtaa FC Lahden klo 18.30 alkavassa ottelussa. Tämä on HIFK:lle ensimmäinen vierasottelu yli kuukauteen, sillä joukkue on pelannut edelliset kolme otteluaan kotikentällä. Vierasvoitto on vielä ottamatta tällä kaudella, ja tähän tilastoon Tähtirinnat lähtevät hakemaan muutosta huomenna Lahdessa.

Joukkueet kohtasivat toisensa kauden toisella Veikkausliigakierroksella, jolloin FC Lahti haki 0-1 -vierasvoiton Telia 5G-Areenalta. Ennakkoasetelmat huomiseen kohtaamiseen ovat vähintäänkin mielenkiintoisia, sillä molemmat joukkueet ovat keränneet 14 sarjapistettä tähän mennessä, ja pitävät hallussaan sijoja kahdeksan ja yhdeksän Veikkausliigan sarjataulukossa. HIFK on edellä paremman maalieronsa turvin. HIFK on tällä hetkellä kahden ottelun voittoputkessa sekä kuuden ottelun pisteputkessa, kun taas FC Lahti on hävinnyt edelliset kaksi otteluaan; ensin kotikentällä RoPSille lukemin 1-2 ja sen jälkeen vieraissa KuPSille lukemin 5-1.

FC Lahden alkukaudessa on ollut monta samanlaista piirrettä, kuin HIFK:n vastaavassa. Lahtelaisillakin on kolme voittoa tähän mennessä, mutta kotikentällään joukkue on ottanut vain yhden niistä, kun se kukisti HJK:n lukemin 3-0 toukokuussa. HIFK:n lisäksi FC Lahti on onnistunut voittamaan myös IFK Mariehamnin vieraskentällä. Lahtelaisten parhaimpia maalintekijöitä ovat alkukaudella olleet HIFK:takin vastaan osunut Josu, sekä Gaël Etock, joilla molemmilla on kolme tehtyä maalia tämän kauden Veikkausliigassa.

HIFK on ollut varsin hyvässä vireessä toukokuusta lähtien, ja huomenna joukkueella on selkeänä tavoitteena napata kauden ensimmäinen vierasvoitto. Huominen ottelu tulee lisäksi olemaan HIFK:n toinen luonnonnurmella pelattava ottelu tällä kaudella. Päävalmentaja Tor Thodesen kertoi aiemmin viikolla, että kauden ensimmäistä vierasvoittoa lähdetään hakemaan hyvällä itseluottamuksella.

– FC Lahti -ottelusta tulee kova ottelu meille. Vieraskenttä ja luonnonnurmi, jollaisella olemme pelanneet vasta kerran aikaisemmin tällä kaudella, ja silloin nurmen kunto oli heikko. Nyt on odotettavissa täydellinen luonnonnurmi, joten sillä pelaamista odotamme innolla. Emme ole vielä onnistuneet voittamaan vieraissa, joten siinä on meille selkeä tavoite ja motivaattori huomiselle. Kauden ensimmäinen vierasvoitto maistuisi todella hyvältä tässä tilanteessa. Meillä on joukkueessa muutamia loukkaantumisia tällä hetkellä, joten huomisen kokoonpano on vielä hieman auki. Mutta meillä on hyvä ja laaja ryhmä, joten saamme hyvän ja iskukykyisen joukkueen myös sunnuntaille, kommentoi Thodesen.

FC Lahti -matsin jälkeen HIFK palaa kotikentälleen, kun Stadin Derby HIFK:n ja HJK:n välillä pelataan torstaina 4.7. Siihen matsiin voit ostaa lippuja Ticketmasterin kautta. Lipunmyynti käy todella kuumana juuri nyt, joten toimi nopeasti ja varmista paikkasi derbyyn, ennen kuin liput myydään loppuun.