Skip to main content

HIFK:s säsong fortsätter imorgon i Lahtis, där man möter FC Lahti med start kl. 18.30. Det här är HIFK:s första bortamatch på över en månad, eftersom laget har spelat sina tre senaste matcher hemma i Helsingfors. De Stjärnprydda har fortsättningsvis inte vunnit på bortaplan i år och det här är något som laget går in för att förändra imorgon.

Lagen möttes första gången i Helsingfors i säsongens andra match i april och då tog FC Lahti en 0-1 -bortaseger med sig. Det är ett väldigt spännande utgångsläge inför morgondagens match, eftersom både HIFK och FC Lahti har samlat ihop 14 poäng i sina hittills spelade matcher. Lagen är på platserna åtta och nio i tabellen, med HIFK som åttonde tack vare den bättre målskillnaden. Just nu är HIFK i en två matchers segersvit och dessutom har man tagit poäng i de sex senaste drabbningarna. FC Lahti har däremot förlorat sina två senaste matcher; först hemma mot RoPS med 1-2 och sedan borta mot KuPS med 5-1.

FC Lahtis säsong har flera likheter med HIFK:s motsvarande. Även Lahtislaget har vunnit tre matcher i år, men endast en av dem har kommit på hemmaplan, då laget besegrade HJK med 3-0 i maj. På bortaplan har FC Lahti förutom HIFK även lyckats besegra IFK Mariehamn. Lagets bästa målskyttar har varit Josu, som gjorde segermålet mot HIFK i våras, samt Gaël Etock, som båda två har stått för tre mål var denna säsong.

HIFK har varit i bra form ända sedan mitten av maj och imorgon är lagets klara målsättning att ta årets första bortaseger. Dessutom blir det andra matchen på naturgräs för i år. Chefstränaren Tor Thodesen berättade tidigare under veckan att laget går in för att ta sin första bortaseger med gott självförtroende.

– Det blir igen en tuff match för oss mot FC Lahti. Det är bortamatch, och den spelas på naturgräs, som är ett underlag som vi spelat på endast en gång tidigare i år. Då var det en plan i dåligt skick, medan vi nu kommer att få spela på en perfekt naturgräsplan och det ser vi fram emot. Sen har vi ju ännu inte lyckats vinna borta i år, så där har vi en klar målsättning och motivationskälla för imorgon. Säsongens första bortamatch skulle sitta väldigt bra just nu. Vi har några skador i truppen just nu, så morgondagens laguppställning är ännu oklar. Men vi har ett brett och bra lag, så vi får ett bra och slagkraftigt manskap imorgon också, säger Thodesen.

Efter FC Lahti -matchen är det dags för säsongens andra Stadin Derby. HIFK möter HJK på Telia 5G-Arenan torsdagen den 4.7. kl. 18.30 och du kan köpa biljetter till den matchen via Ticketmaster. Biljettförsäljningen går het just nu, så det lönar sig att skaffa biljetterna snabbt, innan de säljs slut.