Skip to main content

Jalkapallon Veikkausliigassa pelattiin tänään Kamratmöte, kun sarjan IFK:t, eli Helsingfors ja Mariehamn, kohtasivat toisensa Telia 5G-Areenalla. Joukkueiden kohtaamiset ovat viime vuosina olleet tasaisia, ja 1-1 on ollut se tavanomaisin tulos joukkueiden välisissä otteluissa. Ennen ottelua HIFK palkitsi keskikenttäpelaaja Xhevdet Gelan 200 pelatun Veikkausliigaottelun johdosta. Lisäksi joukkueen lääkäri Aapo Haavisto palkittiin HIFK:n Respect-kunniakirjalla.

Ensimmäinen puoliaika tarjosi vaarallisimmat maalipaikkansa jo ensimmäisten 20 minuutin aikana. Vieraiden Riku Sjöroos pääsi kokeilemaan Arnold Origin torjuntavirettä heti alkuminuuteilla, mutta HIFK-vahti oli hyvin hereillä ja torjui laukauksen. Vierasjoukkueen paras maalintekopaikka tuli kuitenkin reilun vartin pelin jälkeen, kun Aristote Mboma pääsi läpi ja HIFK-toppari Tero Mäntylä joutui kaatamaan hänet rangaistusalueen sisäpuolella. Pitkäaikainen maajoukkuepelaaja Daniel Sjölund asettui pallon taakse, mutta Origi onnistui kylmänviileästi torjumaan tämän laukauksen. HIFK:n parhaat maalintekopaikat tulivat puolestaan erikoistilanteista, ennen Erikson Carlosin showta ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Ensin hän pääsi laukomaan aivan vapaasti maalin edestä, mutta tämä laukaus oli kuitenkin liian heikko. Hetkeä myöhemmin brasilialaishyökkääjä pääsi kuitenkin kuittaamaan tämän tilanteen, kun hän useamman pelaajan syöttökuvion jälkeen pääsi nostamaan pallon komeasti ohi maarianhaminalaismaalivahti Oskari Forsmanin. Tauolle mentiin tästä johtuen kotijoukkueen 1-0 -johdossa.

Reilun 60 peliminuutin jälkeen vierasjoukkueelle tarjoutui todellinen tuhannen taalan paikka tulla ottelussa tasoihin, kun Aristote Mbomalla oli tyhjä maali edessään. HIFK:n pelastajana toimi kuitenkin tässä tilanteessa Hassan Sesay, joka viime hetkellä pääsi väliin maaliviivalla, ja pallo meni hänen kauttaan Origin hyppysiin. Ahvenanmaalaiset kuitenkin jatkoivat painostustaan, ja seuraava maalipaikka näki päivänvalon ottelun 71. peliminuutilla. Robin Sidin laukoma vapaapotku leijaili kuitenkin korkealle yli ja ohi maalin. Lopulta vieraiden painostus kuitenkin sai palkinnon, kun vaihdosta tullut Simon Silverholt pääsi vetämään yllättävästä paikasta, ja tämä laukaus yllätti lopulta myös Origin. Näin Kamratmöte päättyi jälleen kerran tasan tuttuihin lukemiin 1-1.

– Mielestäni tulos oli tänään oikeudenmukainen peliin nähden. Vaikka johdimme ensimmäisen puoliajan jälkeen, en kuitenkaan ole täysin tyytyväinen peliesitykseemme sen aikana. Mielestäni IFK Mariehamn oli hieman niskan päällä etenkin fyysisessä pelissä. Arnold (Origi) oli jälleen kerran erinomainen maalissa, ja oli taas erittäin tärkeä meille. Joel (Mattsson) paransi myös omaa peliään varsinkin pääpalloissa ottelun edetessä, joten olen myös tyytyväinen hänen suoritukseensa tänään. Kokonaisuutena näkisin, että molemmilla joukkueilla oli suurin piirtein saman verran paikkoja, joten siihen nähden täytyy olla tyytyväinen yhteen pisteeseen tästä pelistä, kommentoi päävalmentaja Tor Thodesen.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa jo sunnuntaina, ja silloin vieraaksi saapuu KuPS klo 18.30 alkaen. Osta lippusi otteluun jo nyt Ticketmasterista!

HIFK:n avauskokoonpano:

4 Hannu Patronen (c)
5 Nando Cózar (54′ 25 Foday Manneh)
6 Riku Selander
7 Joel Mattsson
10 Xhevdet Gela
14 Erikson Carlos (89′ 99 Njazi Kuqi)
19 Kevin Larsson (83′ 11 Hussein Mohamed)
20 Hassan Sesay
24 Tero Mäntylä
50 Toró
77 Arnold Origi (mv)

Ottelun tarkemmat tilastot Veikkausliigan sivuilta.