Skip to main content

Kuvassa HIFK:n maalintekijät Elina Sjölinder ja Hanna Meinander.

HIFK:n ja HyPS:in välinen ottelu alkoi HIFK:n osalta ryminällä, kun kotijoukkue pääsi jo ottelun alussa yrittämään erikoistilanteesta. Maria Lavemäen kaunis keskitys tippui takatolpalle, mutta HIFK ei saanut tilannetta käytettyä hyväkseen.

HIFK jatkoi kurinalaista pelaamistaan mikä tuotti tulosta kun ottelua oli pelattu 19 minuuttia. HIFK:n Hanna Meinander pääsi Elina Sjölinderin syötöstä laittamaan pallon vapaasti maaliin.

Ensimmäisen maalin jälkeen ottelun tempo tasaantui. Kumpikaan joukkue ei päässyt maalipaikoille ja ottelua käytiin enemmän keskikentän herruudesta. Puolen tunnin pelaamisen jälkeen HyPS pääsi kokeilemaan pilkusta kun HIFK maalivahti Emma Äijö joutui rikkomaan. Anniina Jurvainen laittoi pallon itsevarmasti maaliin ja peli oli taas tasan.

37. peliminuutilla Sjölinder laittoi HIFK:n takaisin johtoon mahtavalla viimeistelyllä, joka ei jättänyt HyPS:in maalivahdille mahdollisuuksia torjuntaan.
HIFK otti maalin jälkeen ottelun taas haltuunsa keskikentällä. HyPS joutui avaamaan omalta puoliskoltaan, joka taas päätyi HIFK:n pallonhallintaan.

HIFK käyttää hienosti Meinanderin nopeutta sekä Sjölinderin nokkeluutta ja työmoraalia. Nita Metollin peliäly tuli hienosti keskikentällä esille, kun HIFK pääsi pelaamaan omaa peliään.

Toisen puoliajan alkuhetkillä IFK pääsi heti yrittämään maalia mutta Enna Puskan yritys lensi niukasti yli maalin. Noin vartin pelaamisen jälkeen Metolli harhautti hienosti kaksi HyPS:in pelaajaa ja pääsi yrittämään boksin ulkopuolelta, mutta tämäkin laukaus meni vain niukasti ohi maalin. Toisen puoliajan hallinta meni kuitenkin vieraille, eikä kauaakaan kun Iina-Emilia Pitkänen pääsi yrittämään vierasjoukkueen ensimmäisestä maalintekopaikasta toisella puoliajalla, mutta tuomari vihelsi pelin poikki paitsiona.

Seuraavan tilanteen HyPS sai vapaapotkusta, mutta HIFK-koppari Äijö luki keskityksen hienosti ja katkaisi syötön.

HyPS otti toisen puoliajan puolivälissä ottelua enemmän haltuunsa. Hyvinkääläiset painostivat hyvin, mutta eivät päässeet selviin maalintekotilanteisiin. HIFK:n päävalmentaja Petja Puranen ohjeisti joukkuettaan intohimoisesti ja kotijoukkue alkoi taas ottamaan ottelun temmosta otteen, mutta molemmat joukkueet jäivät paikoitta.

Ottelu jatkui tasaisesti, kunnes HyPS pääsi vastahyökkäyksestä tasoittamaan ottelun.

Tasoitusmaalin jälkeen molemmat joukkueet alkoivat nälkäisesti taistelemaan johtoasemasta. HyPS haastoi jatkuvasti Styrmanin laidalta, mutta tuloksetta. HIFK taas yritti avata peliä keskeltä, mutta kotijoukkuekaan ei päässyt maalipaikoille, Sjölinderin ja Meinanderin yrityksistä huolimatta. Seuraava maalintekopaikka aukesi HIFK:lle ja Sjölinderille, jonka yritys kuitenkin osui tolppaan. Vain muutama minuutti myöhemmin mentiin toisessa päässä, kun Jurvainen pääsi yrittämään maalin edestä, mutta veto lähti suoraan kohti Äijöä, joka liimasi pallon ilman ongelmia. Seuraavan maalintekotilanne tuli taas vieraille, kun HyPSin Oona Vuoltee pääsi mahtavan harhautuksen jälkeen laukomaan, mutta tällä kertaa oli HyPS:in vuoro osua tolppaan.

HIFK pääsi ottelun loppuun yrittämään vielä kulmapotkusta joku päättyi vastustajan purkuun, samaan hengenvetoon tuomari vihelsi pilliin, ottelun päättymisen merkiksi.

HIFK:n päävalmentaja Petja Purasen mukaan ottelusta löytyi paljon positiivista, mutta parannettavaa on.

Ensimmäinen puoliaika meni hyvin, ja päästiin pelaamaan omaa peliä, avattiin maata pitkin, ja pelaajat antoivat hyviä syöttöjä. Toisessa puoliajassa oli paljon parannettavaa ja huomasi että meillä oli hieman kapea pelaajamäärä. Meillä oli 12 pelaajaa, joista osa puolikuntoisia. Osalla pelaajilla kramppasi jalka ja keskikenttäpelaajalla kramppasi vatsa. Saatiin kuitenkin piste kotiin, kommentoi Puranen.

Se että pystyisimme pelaamaan isolla kentällä, meidän tehokasta syöttelypeliä, sitä HIFK:n jalkapalloa, niin meidän pitäisi saada enemmän pelaajia otteluihin. On ollut paljon pelaajia poissa ja se näkyy kentällä. Meiltä puuttui hyökkääjistöstä yksi todella iso pelaaja, Mellis (Melinda Andler) mutta Elina (Sjölinder) ja Hanna (Meilander) tekivät todella paljon hommia ja pelasivat hienosti. Meillä on todella hyvät kärkipelaajat jotka ovat erittäin kovassa kunnossa.

Seuraavaan otteluun pieniin asioihin pitää ottaa enemmän huomiota. Jos pelataan koko ottelu, niinkuin pelattiin tämän ottelun ensimmäisellä puoliajalla, niin alkaa näyttämään hyvältä, Puranen kiteytti.

Teksti: Frans Danakas