Skip to main content

Tomi Maanoja ilmoitti eilen lopettavansa ammattilaisuransa 32-vuotiaana.

Tomin jalkapalloura alkoi VJS:n paidassa, ja täysi-ikäiseksi vartuttuaan hän pelasi ensimmäisen pääsarjatason ottelunsa AC Allianssin riveissä. Hän pelasi kaksi kautta FC Hongassa ennen siirtoa Tukholman AIK:hon. Ruotsin vuosien aikana Tomi joutui pitkäksi aikaa sivuun pahan loukkaantumisen takia, minkä vuoksi hän ei pystynyt edustamaan Suomea vuoden 2009 nuorten EM-kisoissa, vaikka oli itsekin ollut mukana varmistamassa Suomen kisapaikkaa. Toivuttuaan takaisin pelikuntoon Maanoja oli mukana voittamassa Ruotsin mestaruutta AIK:n paidassa. AIK-vuosien jälkeen Tomi palasi Suomeen ja Honkaan vuoden ajaksi, ennen siirtymistä norjalaiseen Sandefjordiin. Vuosien 2013 ja 2016 välillä Tomi edusti RoPSia, KuPSia ja FC Lahtea ennen IFK:hon siirtymistä lainasopimuksella elokuussa 2016.

Tomin ensimmäinen ottelu HIFK-paidassa oli Maarianhaminassa pelattu vierasottelu IFK Mariehamnia vastaan, joka päättyi stadilaisten voittoon lukemin 5-2. Tämä on ottelu, joka on varmasti pysyvästi jäänyt useimpien IFK-kannattajien mieleen. Heti tämän jälkeen edessä oli Stadin Derby. Moni maalivahti olisi varmasti jännittänyt tilannetta, jossa heti uuteen joukkueeseen siirtymisen jälkeen joutuu seisomaan mylvivän vierasfanipäädyn edessä kokonaisen puoliajan, mutta Tomi Maanoja nautti jokaisesta sekunnista. Hänestä tuli nopeasti hyvinkin suosittu IFK-kannattajien keskuudessa ja oli johtava pelaaja kentällä heti ensimmäisestä vihellyksestä lähtien. Hän pelasi yhtä ottelua lukuunottamatta kaikki loppukauden matsit ja oli yksi ratkaisevista tekijöistä IFK:n sarjapaikan varmistamisessa kyseisenä syksynä.

2017 on kausi, jota IFK-henkiset eivät muistele lämmöllä, sillä se oli erittäin raskas kausi. Tomi ei ollut koskaan pelannut Ykkösessä, mutta päätti silti jäädä IFK:hon auttamaan joukkuetta nousemaan takaisin Veikkausliigaan. Hän pelasi viime kesänä 13 ottelua, ja piti maalinsa puhtaana viidessä niistä.

Tomi ymmärsi heti alusta lähtien millaista on olla osana IFK:ta, ja hänestä tuli nopeasti yksi IFK:n tukipilareista. HIFK Fotboll haluaa kiittää Tomia ajastaan IFK:ssa, sekä intohimostaan joukkuetta kohtaan. Tomi, onnea matkaan uudelle urallesi ja toivottavasti tapaamme taas pian!

En gång Kamrat, alltid Kamrat.