Skip to main content

Helsingin IFK lähti lauantaina aamulla kohti Seinäjokea, jossa ohjelmassa oli kauden ensimmäinen Veikkausliigamatsi. Pitkän ja raskaan alkukauden jälkeen tähtipaidat olivat täynnä intoa näyttää, että joukkue pystyy paljon parempaan.

Ottelun alku oli kauden avauspelille tyypillisesti hyvin energinen sekä fyysinen. SJK hallitsi palloa ja peliä, IFK:n puolustaessa ja yrittäessä katkaista vastustajan peliä. Ensimmäinen kunnon maalipaikka nähtiin kymmenen peliminuutin jälkeen, kun Jakob Dunsby ja Nikolas Saira lähettivät palloa laidalta eteenpäin kohti Jani Bäckmania. ”Bäri” osui palloon hyvin ja pääsi myös vetämään kovan laukauksen kohti maalia, mutta SJK:n maalivahti Jesse Öst oli hereillä ja sai kätensä väliin. Maalin sijaan tilanteesta tuli näin ollen kulmapotku. Muita kunnon maalipaikkoja ei enää ensimmäisen puoliajan aikana juurikaan nähty, vaan peliä käytiin enimmäkseen keskialueella. Puoliaikavihellyksen kohdalla Arnold Origi IFK:n maalissa oli hädin tuskin koskettanut palloa ensimmäisen puoliajan aikana.

Toinen puoliaika lähti vauhdilla käyntiin, kun Erikson Carlos sai pallon 53. peliminuutilla, ja lähti oikeaa laitaa pitkin rynnistämään kohti maalia. Hän toimitti pallon maalille, mutta Nikolas Saira ei saanut syöttöyritystä haltuunsa, joten tilanne kuivui kasaan. Pari minuuttia myöhemmin oli Jakob Dunsbyn vuoro kokeilla kaukolaukausta, mutta se oli huonosti sijoitettu ja meni suoraan Jesse Östin syliin.

Vajaan kuudenkymmenen minuutin kohdalla Origi joutui ensimmäistä kertaa kunnolla töihin, kun SJK:n Boris Kadio pääsi puskemaan kohti takanurkkaa. Origi ehti kuitenkin saamaan kätensä väliin, ja pallo menee tolpan paremmalta puolelta ohi maalin.

Ottelun ainoa maali nähtiin 85. peliminuutilla, kun Maximo Tolonen lähetti keskityksen kohti maalia, jonka Denis Oliynyk jatkaa kohti maalia. Origi ei ehdi väliin, ja kotiyleisö pääsi juhlimaan maalia.

– Tappio on tietysti suuri pettymys meille. Mielestäni pelaajat pystyivät hyvään suoritukseen, joten sen osalta ottelu oli meiltä hyvä. Mutta tuloksellisesti olisi pitänyt varmistaa vähintään yksi piste tästä ottelusta. Tekee kipeää kun päästämme maalin tilanteessa, joita olemme läpi ottelun onnistuneet puolustamaan pois. Mutta tämä on jalkapalloa.Nyt jatkamme kovaa työtä ja kehitämme joukkuetta. Olemme kuitenkin näyttäneet että meillä on hyvä joukkue. ja se on hyvä lähtökohta jatkoon, kommentoi päävalmentaja Tor Thodesen.