Skip to main content

Huomenna se alkaa, huomenna IFK tekee pitkään odotetun paluun Veikkausliigaan! Kauden avaus! HIFK matkustaa huomenna Seinäjoelle, jossa joukkue kohtaa SJK:n ensimmäisessä Veikkausliigaottelussaan sitten kauden 2017. Joukkue on muuttunut huomattavasti sitten edellisen SJK-ottelun. Kevättalven tulokset ovat HIFK:n osalta olleet varsin heikkoja, mutta kun otetaan huomioon että suuri osa pelaajista on liittynyt joukkueeseen myöhäisessä vaiheessa, eivät myöskään alkukauden heikot tulokset ole maailman suurin yllätys. Mutta huomenna Tor Thodesenin joukkue on valmiina kauden avauksen koittaessa!

SJK ei ole kokenut yhtä suuria muutoksia HIFK:hon verrattuna viime kauden jälkeen. Joukkueessa on monivuotisia luottopelaajia, kuten esimerkiksi Mihkel Aksalu, Mehmet Hetemaj ja Billy Ions, sekä uusia vahvistuksia Moshtagh Yaghoubin, Sergei Eremenkon ja lainasopimuksella Rangersista siirtyneen Serge Atakayin muodossa. Joukkueen valmennuksesta vastaa Alexei Eremenko sr, joka palkattiin seinäjokelaisten päävalmentajaksi toukokuussa 2018. Suomen cup sujui SJK:n osalta vaisusti, kun viiden ottelun jälkeen tuloksena oli kaksi tasapeliä sekä kolme tappiota, joten joukkue ei päässyt cupin jatkopeleihin.

HIFK:lle tämä ottelu on eräänlainen uusi alku mollivoittoisen alkukauden jälkeen. Cupissa ja harjoitusotteluissa on päävalmentaja Tor Thodesenin johdolla hiottu erilaisia kuvioita ja taktiikoita, ja joukkue hitsautuu päivä päivältä enemmän yhteen. Tämän vuoden joukkue on sekoitus nuoria, lupaavia pelaajia, kansainvälisesti kokeneita pelaajia sekä monivuotisia IFK-luottopelaajia, mutta ennen kaikkea uusi IFK, joka on odottanut Veikkausliigakauden alkua pitkään ja hartaasti. Joukkue on pääasiassa terve ja ainoastaan Hannu Patronen on varmuudella poissa huomisen matsista, mutta hänet kuitenkin nähdään jo lähiaikoina pelikentillä.

Päävalmentaja Tor Thodesen kommentoi uuden kauden alkamista näin:

– Odotan kovatasoista ottelua hyvää joukkuetta vastaan. Samalla näen, että paineet ovat heillä kotiottelussa tuoretta nousijajoukkuetta vastaan. Lähdemme rohkeasti ja itsevarmasti pelaamaan omaa peliä ja sitä kautta tavoittelemaan hyvää tulosta, Thodesen sanoo.

Mikäli et pääse paikan päälle Seinäjoelle, voit tilata neljä kuukautta Ruutua, jonka kautta näet Veikkausliigan kaikki matsit suorina lähetyksinä. Nyt voit ostaa neljän kuukauden lahjakortin Ruutu+-palveluun HIFK:n kautta hintaan 40 euroa! Kun ostat lahjakortin tästä linkistä, tuet samalla HIFK:n toimintaa, sillä 40 euron hinnasta 15 euroa menee seuralle.