Skip to main content

Imorgon börjar det, imorgon är vi äntligen tillbaka! Säsongsstart! Imorgon åker HIFK upp till Seinäjoki för att möta SJK i sin första Veikkausliigamatch sedan 2017. Truppen har förändrats en hel del sedan man senast mötte SJK. HIFK:s resultat ifrån försäsongen har varit rätt bedrövliga, men med tanke på att en stor del av spelarna kommit sent in i laget kanske det inte var världens största överraskning. Men imorgon skall Tor Thodesens lag vara klara för spelstart.

Mot HIFK ställs ett lite mindre förändrat SJK med vissa trofasta spelare som Mihkel Aksalu, Mehmet Hetemajoch Billy Ions, men också några nyförvärv, varav Moshtagh Yaghoubi, Sergei Eremenko samtSerge Atakayi förtjänar att nämnas. Som lagets tränare fungerar Alexei Eremenko sr, som blev chefstränare för laget i maj ifjol. I Finska cupen gick det trögt för SJK, då fem matcher under gruppspelet resulterade i två oavgjorda och tre förluster, vilket betydde att laget inte tog sig vidare till slutspelsomgångarna.

För HIFK:s del innebär Veikkausliigastarten en slags ny början efter en svår försäsong. Tränarstaben har under Tor Thodesens ledning testat olika formationer och taktiker i Finska cupen och i träningsmatcherna under mars månad. Laget har fått träna tillsammans i ett par månader nu och så småningom börjar laget svetsas allt mer och mer samman. Laget i år är en blandning av unga förmågor, mer internationellt erfarna spelare samt mångåriga IFK-spelare, men framför allt ett nytt IFK, som har väntat länge på att få inleda säsongen på riktigt. Laget är i stort sett friskt med endast Hannu Patronen som säkert kommer att vara frånvarande från morgondagens match – men även han kommer att vara i spelskick inom kort.

IFK:s chefstränare Tor Thodesen kommenterar säsongens första seriematch så här:

– Jag väntar mig en tuff match mot ett bra lag. Samtidigt anser jag att de har pressen på sig i en hemmamatch mot ett lag som nyligen stigit från den lägre divisionen. Vi ska våga spela vårt eget spel med gott självförtroende och så siktar vi på ett bra resultat, kommenterar Thodesen.

Kom ihåg att om du inte kan åka på plats kan du nu köpa fyra månaders tillgång till Ruutu för 40€ via oss – då du gör detta går 15 euro av priset till vår verksamhet. Köp ett presentkort till Ruutu här!