Skip to main content

Helsingin IFK suuntasi sunnuntaina Ahvenanmaalle kun edessä oli tämän vuoden Suomen Cupin viimeinen ottelu. Jo ennen ottelua oli selvää että HIFK:lla ei ollut mahdollisuuksia edetä jatkoon, mutta Tor Thodesenin joukkueella oli silti kova nälkä napata itselleen kauden avausvoittonsa.
IFK Mariehamnilla taas oli vielä mahdollisuudet edetä jatkoon, mutta se edellytti heiltä kolmen pisteen voittoa HIFK:sta.

Ottelu alkoi tasaisesti, ja HIFK onnistuikin luomaan muutaman vaarallisen tilanteen, mutta viimeistely jäi puuttumaan.

Kun ottelua oli pelattu 21 minuuttia IFK Mariehamn teki ottelun ensimmäisen maalin. HIFK:n puolustajat eivät onnistuneet siivoamaan maarianhaminalaisten kulmapotkua ja pallo löysi tiensä Aristote Mbomalle, joka puski pallon lähietäisyydeltä Daniel Kollarin selän taakse.

HIFK:n paras mahdollisuus tuli kun ottelua oli pelattu n. 29 minuuttia. Joel Mattsson keskitti pallon boksiin, jossa Jani Bäckman oli IFK Mariehamnin puolustaja Dylan Murnanea korkeammalla ja puski pallon kohti takakulmaa. Oskari Forsman oli kuitenkin hyvin tilanteessa mukana ja teki hienon torjunnan.

Kun ottelua oli pelattu 40 minuuttia Riku Selander rikkoi jo mainittua Dylan Murnanea keltaisen kortin arvoisesti rangaistusalueen sisällä. Pallo vietiin pilkulle ja pallon taakse astui Robin Sid. Daniel Kollar aavisti oikein, mutta Sidin kova veto oikeaan alakulmaan oli liian tarkka eikä Kollar saannut käsiään väliin. Taukolukemat Eckeröhallissa olivat siis 2-0 kotijoukkueelle.

Toinen puoliaika jatkui HIFK:n osalta hyvin pitkälti siitä mihin ensimmäinen puoliaika loppui. Kun viisi minuuttia toisesta puoliajasta oli pelattu, IFK Mariehamnin pelaajan laukausyritys osui Tino Palmaston käteen ja pallo vietiin uudestaan pilkulle. Tälläkin kertaa pallon taakse astui Robin Sid, joka yritti samanlaista laukausta kuin aiemminkin. Mutta tälläkin kertaa Daniel Kollar aavisti oikein ja sai kätensä väliin ja torjui pilkun kulmaksi.

Kun 71 minuuttia oli pelattu, IFK Mariehamin vaihtomies Simon Silverholt onnistui viemään pallon lukuisten HIFK-pelaajien ohi ja sijoitti pallon tarkasti takatolpan ohi. Kollar ei saanut palloa pysäytettyä, ja peli oli 3-0, joka myös jäi ottelun lopputulokseksi.

HIFK:n Joel Mattssonilla oli erityinen peli, sillä tämä oli ensimmäinen kerta kun hän pelasi Ahvenanmaalla vierasjoukkueen paidassa. Ottelusta hän kommentoi seuraavaa:

– Aloitettiin ottelu hyvin ja mielestäni oltiin parempi joukkue alussa. Sitten IFK M teki 1-0 -maalin ja sen jälkeen jotain tapahtui. Menetettiin ote ottelusta ja ei saatu sitä sen jälkeen enää takaisin. Se oli harmittavaa että kävi niin, koska alussa pelattiin hyvää peliä, ja jos oltaisiin voitu pelata samalla tavalla olisi tämä ottelu voinut päättyä ihan eri tavalla.

HIFK:n osalta Suomen Cupin ottelut tältä kaudelta ovat nyt ohi, joten katse kääntyy seuraavaksi Veikkausliigaan.

– Tottakai se on harmittavaa että ei saatu tuloksia Cupista ja emme päässeet jatkoon, mutta meidän pitää nyt luottaa itseemme. Meillä on vielä kuukausi Veikkausliigan alkuun, joten nyt on korkein aika ryhtyä tositoimiin ja saada oma pelimme huippukuntoon.

HIFK:n aloituskokoonpano

3 Tino Palmasto
5 Nando Cózar
7 Joel Mattsson (78′ 16 Samuel Haglund)
8 Jukka Halme (46′ 15 Xhevdet Gela)
11 Riku Selander (46′ 18 Matias Hänninen)
12 Daniel Kollar
13 Hassan Sesay (45+1′ 2 Silver Grauberg)
14 Kevin Larsson
17 Jani Bäckman (59′ 20 Mauro Severino)
34 Tuukka Andberg
40 Nikolas Sara