Skip to main content

HIFK Fotboll on allekirjoittanut sopimuksen maalivahti Arnold Otieno Origin kanssa. Otieno Origi on syntynyt Keniassa, mutta on pelannut suurimman osan urastaan Norjassa ja sai Norjan kansalaisuuden vuonna 2017.

Jalkapallouransa hän aloitti kotimaassaan, jossa hän pelasi nairobilaisen Mathare Unitedin riveissä viisi vuotta. Pikaisen visiitin toisen nairobilaisen joukkueen riveissä jälkeen hän siirtyi Norjaan. Siellä hän on ollut vuodesta 2006 ja edustanut mm. Moss FK:ta ja Lillestrøm:ia. Lillestrømin paidassa hän myös voitti Norjan cupin. Yhteensä hän on pelannut 121 ottelua Norjan korkeimmalla sarjatasolla ja 106 ottelua toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Vielä viime vuoden alussa Otieno Origi oli testijaksolla Premier League-joukkue Crystal Palacessa. Sopimusta ei kuitenkaan syntynyt, ja Otieno Origi palasi Norjaan ja pelasi viime kauden Sandnes Ulfissa ja Kongsvingerissa.

Otieno Origi on myös pelannut Kenian A-maajoukkueessa 33 maaottelua, viimeksi vuonna 2017.

– En oikeastaan ollut kuullutkaan IFK:sta, mutta Tor Thodesen otti yhteyttä ja kertoi, että HIFK tarvitsee maalivahdin. Joten menin nettiin ja aloin tutkimaan IFK:ta. Näkemäni teki vaikutuksen minuun. Seura, jolla on pitkät perinteet ja vahva kannattajapohja. Halusin tietää lisää seurasta joten olin heihin yhteydessää, ja keskustelin mm. Mikan [Lönnström] kanssa, sanoo Otieno Origi.

– Seuraava askel oli sitten vierailla Suomessa ja katsoa millainen seura oli kyseessä. Kävin harjoittelemassa joukkueen kanssa ja olin tutustumassa kaupunkiin ja kaikki näytti olevan kunnossa. Näin joukkueen, joka oli juuri noussut takaisin korkeimmalle tasolle, ja joka kuuluu sinne. Ihmiset jotka tapasin olivat kunnianhimoisia ja positiivisia. Tunsin, että halusin olla osana sitä.

Otieno Origi kuvailee itseään maalivahdiksi joka osaa pelata pallon kanssa, mutta myös hyväksi johtajaksi. Kaiken kruunaa hänen intohimo peliä kohtaan.

– Olen intohimoinen kaveri. Jotain tapahtuu kun astun kentälle. Muuten olen aika rauhallinen ja iloinen tyyppi, mutta kentällä kaikki tunteet tulevat esiin. Mutta se johtuu vain siitä että todella rakastan pelata jalkapalloa.

Otieno Origi on pelannut Norjassa yli 10 vuotta, mutta hän ei kuitenkaan koe että muutto toiseen maahan tulee vaikuttamaan peliin.

– En usko että tasoero tai peli tulee eroamaan suuresti. Tämä on hyvä haaste minulle. Uskon että pelaaminen IFK:ssa tulee tuomaan esiin parhaita puoliani. Joukkueella on paljon intohimoisia kannattajia, ja se tottakai asettaa vähän paineita, mutta samalla uskon että se tulee motivoimaan minut pelaamaan vielä paremmin. Heidän intohimo peilaa omaa intohimoani. Kaikki joukkueessa vaikuttavat tekevän kovaa töitä ja se motivoi itseänikin.

– IFK on joukkue joka on palannut korkeimmalle sarjatasolle, ja todennäköisesti tulemme joutumaan tekemään paljon enemmän töitä kuin muut joukkueet. Samalla meidän kannattajien täytyy olla muiden joukkueiden kannattajia äänekkäämpiä. Mutta jos tuemme toisiamme niin uskon että saamme onnistuneen kauden.

HIFK:n päävalmentaja Tor Thodesen tuntee Arnold Otieno Origin ja on innoissaan saadessaan hänet IFK:hon.

– Tunnen Arnoldin hyvin. Hän pelasi alaisuudessani Moss FK:ssa kaudella 2011. Hän on määrätietoinen henkilö ja täydellinen ammattilainen joka tekee kovasti töitä jokaisessa ottelussa ja harjoittelussa. Arnold on tehnyt nimensä tutuksi Norjassa, varsinkin ajastaan Lilleström SK:ssa. Hänen viimeinen ottelu LSK:ssa oli Norjan cupfinaalissa vuonna 2017, joka pelattiin Ullevaalin stadionilla. Melkein 30 000 ihmistä oli katsomassa kun LSK voitti ottelun ja Arnold kruunattiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Nyt hän haluaa uuden haasteen, ja vaikka tarjolla oli muitakin vaihtoehtoja, hän valitsi IFK:n ja Helsingin, koska se oli juuri sellainen haaste jonka hän halusi.

Origi tulee kuuluisasta jalkapalloperheestä. Hänen isänsä, Austin, pelasi pitkään Kenian korkeimmalla sarjatasolla ja hänen setänsä, Mike, pelasi kauan ammattilaisena Belgiassa. Hän serkkunsa, Divock Origi, pelaa Liverpool F.C.:ssa.