Skip to main content

IFK JA MYPA YHTEISTYÖSOPIMUKSEEN

IFK on solminut laajan seurayhteistyösopimuksen perinteikkään kouvolalaisseuran MyPan kanssa. Yhteistyösopimus pitää sisällään molempien seurojen edustusjoukkueiden välisen pelaajavaihdon, valmennusyhteistyön ja pelaajakehityslinjauksen. Sopimuksen tarkoituksena on välittömästi mahdollistaa molempien seurojen edustusjoukkueen pelaajille optimaalisen pelaajakehitystien.

IFK:n puheenjohtaja Christoffer Perret kommentoi yhteistyösopimusta:

– Tämä on IFK:lle hyvä sopimus. MyPa on hieno, perinteikäs seura ja se antaa meille mahdollisuuden antaa pelaajille peliaikaa myös Ykkösessä. Me katsoimme Ykkösen seuroja lähialueelta, ja MyPalta oli kiinnostusta meitä kohtaan ja meiltä puolestaan oli kiinnostusta heihin, joten se oli luonnollinen valinta. Yhteistyösopimus MyPan kanssa antaa lupaaville pelaajille mahdollisuuden pelata Veikkausliigaa ja se antaa meille mahdollisuuden antaa peliaikaa pelaajille Ykkösessä. Toivon, että tästä tulee tuottoisa yhteistyö ja että tämä kehittyy entisestään vielä seuraavina vuosina, Perret kommentoi.

MYPA:n puheenjohtajan Mika Kaletonin kommentit:

– Ykköseen nousun myötä päätimme etsiä yhteistyökumppania Veikkausliigasta ja oli luontevaa lähestyä entistä MyPalaista Lönnströmiä asian tiimoilta. Mika innostui ehdotuksesta, sillä IFK:lla oli myös haku päällä yhteistyöstä Ykkösen joukkueen kanssa. Sopimuksen myötä pystymme tarjoamaan pelaajillemme uskottavan pelaajaputken Veikkausliigaan ja vastaavasti saamme omaan joukkueeseen lisää tulivoimaa Ykkösen peleihin. Eli innolla ja mielenkiinnolla odotan tulevaa punavalkoista yhteistyötä ja sen rakentamista kumpaakin seuraa hyödyttäväksi voimaksi, Kaleton kommentoi.

HIFK:n nykyisistä pelaajista Hassan Sesay sekä Xhevdet Gela ovat edustaneet myös MyPaa Veikkausliigatasolla. Lisäksi urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström on toiminut seurassa yhteensä kuuden vuoden ajan.