Skip to main content

IFK OCH MYPA ÖVERENS OM ETT SAMARBETSKONTRAKT

IFK har skrivit under ett kontrakt gällande ett omfattande samarbete med den traditionella, Kouvolabördiga föreningen MyPa. I kontraktet ingår spelarbyten mellan lagen, samarbete mellan tränarna samt riktlinjer för spelarutveckling. Syftet med kontraktet är att säkerställa en optimal spelarutveckling för båda representationslagens spelare.

IFK:s ordförande Christoffer Perret kommenterar samarbetskontraktet:

– Det här är ett bra kontrakt för IFK. MyPa är en fin och traditionell förening och ger oss möjligheten att ge våra spelare speltid även i Ettan. Vi tittade på närområdets lag i Ettan, och MyPa visade intresse för oss, samtidigt som vi intresserade oss för dem, så det var ett naturligt val. Samarbetskontraktet med MyPa ger en möjlighet för lovande spelare att få speltid i Veikkausliiga samtidigt som vi kan erbjuda våra spelare speltid i Ettan. Jag hoppas att det här blir ett produktivt samarbete som även utvecklas vidare under de kommande åren, kommenterar Perret.

MyPa:s ordförande Mika Kaletos kommentarer om kontraktet:

– Efter avancemanget till Ettan beslöt vi oss för att inleda samarbete med ett Veikkausliigalag och därmed var det naturligt att närma sig Mika Lönnström, som har ett förflutet hos oss. Mika blev ivrig över förslaget, eftersom även IFK sökte ett samarbetslag i Ettan. I och med kontraktet kan vi erbjuda våra spelare en trovärdig stig upp till Veikkausliiga, medan vi samtidigt också får förstärkningar till våra matcher i Ettan. Så det är med iver och intresse som jag väntar på det kommande rödvita samarbetet, som ska byggas till en styrka för båda lagen, kommenterar Kaleton.

Av HIFK:s nuvarande spelare har Hassan Sesay och Xhevdet Gela representerat MyPa på Veikkausliiganivå. Dessutom har sportchefen Mika Lönnström fungerat i föreningen under sammanlagt sex års tid.