Skip to main content

HIFK:n ottelut Suomen Cupissa jatkuivat tappiolla

HIFK kohtasi lauantaina Suomen Cupin toisessa ottelussaan yleisöltä suljetussa Mukkulan hallissa FC Lahden.
Avauskokoonpano oli muuttunut edellisestä ottelusta, kun Tino Palmasto korvasi Hannu Patrosen, Njazi Kuqi Nando Cozarin ja Mauro Severino Mohamed Husseinin.

Ottelun ensimmäinen puoliaika alkoi tasaisesti, mutta kotijoukkue FC Lahden hienoisella yliotteella. Kun ottelua oli pelattu 30 minuuttia, FC Lahden puolustaja Jean-Christophe Coubronne pääsee iskemään maalin IFK-puolustuksen nukahduksesta. Lahtelaiset onnistuvat maalnteossa toistamiseen puoliajan viimeisellä minuutilla, kun Irfan Sadik yllättää Daniel Kollarin pitkällä vedolla lähes puolesta kentästä. HIFK:n kannalta ikävään paikkaan tulleen 2-0 maalin jälkeen tuomari viheltää pilliin ja puoliajalle mennään näissä lukemissa.

IFK:n päävalmentaja Tor Thodesen muuttaa kokoonpanoa puoliajalla ja tekee ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun avauskokoonpanossa ollut Njazi Kuqi jää vaihtoon ja Huseein Mohamed tulee sisään tuomaan selkeästi nopeutta hyökkäyksiin. HIFK onnistuu puoliajan edetessä lisäämään hyökkäyspeliään ensimmäiseen puoliaikaan verrattuna huomattavasti ja isäntien paikat puolestaan jäävät vähäisiksi.

63. minuutin kohdalla Thodesen tekee vielä kaksi pelaajavaihtoa, Mauro Severino ja Jukka Halme tekevät tilaa Kevin Larssonille, sekä ensimmäistä otteluaan HIFK:ssa pelaava Joel Mattssonille. IFK:n ote konkretisoituu maalin muodossa kun ottelun pelikello kääntyy viimeiselle vartille. Nikolas Saira tekee hyvän alustuksen ja Lahdesta HIFK:hon siirtynyt keskikenttäpelaaja Xhevdet Gela maalaa varmalla viimeistelyllä.
HIFK vaihtaa lopussa vielä Fernando Cozarin kentälle Tuukka Andbergin tilalle, mutta hyvästä painostuksesta huolimatta tulosta ei synny ja Lahti voittaa ottelun numeroin 2-1.

HIFK jatkaa Suomen Cupin avausvoittonsa metsästystä lauantaina Talin jalkapallohallissa lauantaina 9. helmikuuta kun FC Honka saapuu tähtirintojen vieraaksi.

HIFK:n kokoonpano:

2 Grauberg Silver
3 Palmasto Tino
8 Halme Jukka (68′ Joel Mattsson)
10 Kuqi Njazi (46′ Hussein Mohamed)
12 Kollar Daniel
15 Gela Xhevdet
17 Bäckman Jani
18 Hänninen Matias
20 Severino Mauro (68′ Kevin Larsson)
34 Andberg Tuukka (82′ Fernando Cozar)
40 Saira Nikolas