Skip to main content

Helsingfors IFK fortsättningsvist utan vinst i Finska cupen.

HIFK mötte under lördagen FC Lahtis då man drabbade samman i Mukkulahallen i samband med Finska cupen. Startelvan såg några förändringar ifrån matchen emot HJK. Bland annat gjorde Tino Palmasto sin första start för de stjärnprydda, istället för veteranen Hannu Patronen. Njazi Kuqi ersatte Nando Cózar och Mauro Severino startade istället för Hussein Mohamed.

Matchens första halvlek började jämnt, men ju längre halvleken led så tog FC Lahti ett starkare grepp om matchen. Då spelklockan visade 30 minuter gjorde hemmalaget sitt första mål. Jean-Christophe Coubronne nickade in bollen efter en dåligt försvarad hörna. En kvart senare ökade FC Lahtis sin ledning. Irfan Sadik överraskade Daniel Kollar med ett långskott ifrån halva plan.

IFK:s chefstränare Tor Thodesen reagerade på situationen och gjorde sina första byten redan i pausen. Njazi Kuqi blev utbytt i pausen och in på plan klev Hussein Mohamed, som med sin snabbhet kan ändra matchbilden till IFK:s fördel. Andra halvleken blåses igång och medan matchklockan tickar på lyckas HIFK ta ett bättre grepp om matchen och skapa press mot motståndaren.

Då 63 minuter spelats gör chefstränare Thodesen ett dubbelbyte. Mauro Severino och Jukka Halme gör plats för Kevin Larsson och Joel Mattson. Den sistnämnde gör därmed sin debut i den röda tröjan. Det dröjer dock ändå tills den sista kvarten förrän IFK:s press ger utdelning. Nikolas Saira gör grovjobbet framför mål och Xhevdet Gela är sedan mannen på plats och reducerar till 2-1. HIFK byter ännu in Fernando Cózar istället för Tuukka Andberg, men trots ytterligare press framför FC Lahtis mål slutar matchen med en 2-1 vinst åt Lahtislaget.

HIFK:s äventyr i Finska cupen fortsätter inkommnade lördag (9.2.) då man möter FC Honka på hemmaplan, dvs. Tali fotbollshall.

HIFK:s laguppställning

2 Grauberg Silver
3 Palmasto Tino
8 Halme Jukka (68′ Joel Mattsson)
10 Kuqi Njazi (46′ Hussein Mohamed)
12 Kollar Daniel
15 Gela Xhevdet
17 Bäckman Jani
18 Hänninen Matias
20 Severino Mauro (68′ Kevin Larsson)
34 Andberg Tuukka (82′ Fernando Cozar)
40 Saira Nikolas