Skip to main content

HIFK saa kolmannessa Suomen Cupin ottelussaan vieraita Espoosta, kun FC Honka saapuu vierailulle Talin jalkapallohalliin tänään klo 16. Kyseessä on HIFK:n tämän kauden ensimmäinen kotiottelu, johon voi ostaa lippuja ennakkoon täältä. HUOM! Talin hallin kahvio ei remontin vuoksi palvele ottelun aikana, ja valitettavasti emme saaneet järjestettyä kahvilapalveluita tähän peliin.

Cup on HIFK:n osalta käynnistynyt kahdella tappiolla HJK:ta ja FC Lahtea vastaan, kun taas FC Honka on tähän mennessä ehtinyt pelaamaan vasta yhden ottelun, häviten siinä FC Lahdelle maalein 0-1. Molemmat joukkueet hakevat siis avausvoittoaan cupissa, joten odotettavissa on varsin tasainen peli. Tämänhetkisen sarjataulukon perusteella HIFK taistelee FC Hongan ja IFK Mariehamnin kanssa lohkon neljännestä sijasta, joka oikeuttaa lohkon viimeiseen jatkopaikkaan.

Nuori toppari Tino Palmasto on päässyt pelaamaan HIFK:n molemmissa otteluissa, joissa on edukseen myös esiintynyt. Palmasto kertoo otteluun valmistautumisesta sekä ajastaan IFK:ssa tähän mennessä seuraavaa:

– Olen henkilökohtaisesti viihtynyt hyvin IFK:ssa ja on ollut hienoa päästä pelaamaan paljon näissä cup-otteluissa. Näen, että minulla on tässä joukkueessa ja ympäristössä loistavat mahdollisuudet kehittyä pelaajana sekä oppia uutta. Honkaa vastaan odotan korkealaatuista ja tarkkaa peliä, ja meidän täytyy pitää keskittyminen sadassa prosentissa, jotta saadaan joukkueena hyvä esitys sekä pisteet kotiin. Edellisissä matseissa ollaan ehkä oltu ensimmäisellä puoliajalla hieman kohmeessa, mutta toisaalta tultu yhdessä vahvasti toiselle puoliajalle, ja tähän pyritään saamaan muutosta siihen suuntaan että olisi sama, vahva IFK läpi ottelun, Palmasto sanoo.

– Edelliseen otteluun verrattuna haluan tänään nähdä parempaa puolustuspeliä, sekä myös tiettyjä muutoksia hyökkäyspelissämme. Hyökätessä haluan, että paremmin tiedostamme milloin palloa kannattaa pelata alaspäin, ja milloin puolestaan kannattaa hyökätä nopeasti. Tähän mennessä olemme ehkä välillä olleet hieman liian innokkaita hyökkäämään nopeasti. Ottelussa nähdään myös muutaman pelaajan ensiesiintymiset IFK-paidassa, kertoo puolestaan päävalmentaja Tor Thodesen.