Skip to main content

I den tredje matchen i årets Cup får HIFK gäster från Esbo, då FC Honka besöker Tali fotbollshall idag med start kl. 16. Det är HIFK:s första hemmamatch för säsongen, och biljetter kan köpas här. OBS! På grund av renovering har caféet i Talihallen inte öppet idag, och tyvärr fick vi inte ordnat med kaffeförsäljning till denna match.

Cupen har för IFK:s del börjat med två förluster mot HJK och FC Lahti, medan FC Honka i sin tur bara spelat en match hittills och i den förlorat mot FC Lahti med 0-1. Båda lagen jagar alltså sina första vinster i dag, vilket betyder att matchen säkert kommer att vara väldigt jämn. Som tabellen ser ut just nu kämpar HIFK tillsammans med FC Honka och IFK Mariehamn om den fjärde platsen i gruppen, dvs. den sista platsen för avancemang från denna grupp.

Den unga mittbacken Tino Palmasto har fått spela i båda matcherna hittills och har övertygat med sina insatser. Palmasto berättar följande om förberedelserna inför matchen samt om sin tid i IFK:

– Personligen har jag trivts väldigt bra i IFK och det har varit fint att få spela mycket redan under cupen. Jag tror att jag i detta lag och i denna miljö har utmärkta möjligheter att lära mig nytt och att utvecklas som spelare. Mot Honka förväntar jag mig högklassigt och noggrant spel och vi måste hålla koncentrationen på en hundraprocentig nivå för att vi ska få en bra insats som lag och kamma hem poängen. I de tidigare matcherna har vi kanske varit lite sega under den första halvleken, medan vi sedan kommit starkt med i spelet under den andra halvleken, och det här är något som vi vill förändra, så att vi kan vara samma, starka IFK under hela matchen, säger Palmasto.

– I jämförelse med senaste match vill jag idag se starkare försvarsspel, samt även vissa förändringar i vårt anfallsspel. När vi anfaller vill jag att vi ska bli bättre på att läsa när det lönar sig att spela bollen neråt, samt när det lönar sig att anfalla snabbt. Hittills har vi ibland varit lite för ivriga med att anfalla snabbt. I matchen kommer även några spelare att göra sina debuter i IFK, berättar chefstränaren Tor Thodesen.