Skip to main content

HIFK Fotboll on solminut yksivuotisen sopimuksen brasilialaisen keskikenttäpelaajan Rafael Ferreira Franciscon, 32, kanssa. Lempinimellään ”Toró” (myrsky portugaliksi) paremmin tunnettu pelaaja on urallaan edustanut useita brasilialaisjoukkueita ja pelannut yli 100 ottelua kotimaansa korkeimmalla sarjatasolla. Brasiliassa hän on eniten tunnettu ajastaan Clube de Regatas do Flamengossa, jossa hän pelasi vuosina 2006-2010. Flamengossa hän myös voitti Brasilian mestaruuden vuonna 2009. Hän on lisäksi edustanut Fluminesea, Atlético Mineiroa, Bahiaa sekä viimeksi japanilaista Sagamiharaa.

– Olen hyvin iloinen saadessani mahdollisuuden kantaa IFK:n punaista tähtipaitaa ja olla osana IFK:ta. Pelaajana olen hyvin kilpailuhenkinen – vihaan häviämistä oli kyse sitten sarja- tai harjoitusottelusta. Tiedän siirtyväni joukkueeseen, joka juuri on noussut takaisin pääsarjatasolle, ja haluan olla mukana tuomassa seuralle uutta menestystä sekä kirjoittamaan seuralle uutta tarinaa, Toró kertoo HIFK:n mediatiimin ottaessa häneen yhteyttä.

HIFK:n urheilujohtaja Mika Lönnström on mielissään saadessaan Torón kaltaisen kokeneen pelaajan joukkueeseen.

– Brasilialaisessa jalkapallossa arvostetaan eniten tekniikkaa ja taitoa. Toró on pelaaja jolla lisäksi on runsaasti voimaa kaksinkamppailuissa ja on myös hyvä paineistamaan vastustajaa. Toró tulee sopimaan IFK:hon hyvin eikä kestänyt kauan ennen kuin ihastuin hänen pelitaitoihinsa, Lönnström sanoo.