Skip to main content

HIFK Fotboll har gjort ett ettårigt kontrakt med den brasilienska mittfältaren Rafael Ferreira Francisco, 32, bättre känt under smeknamnet ”Toró” (portugisiska för storm). Mittfältaren har representerat ett mångtal brasilienska lag under sin karriär och gjort över 100 st matcher på högsta serienivå. I sitt hemland förknippas han främst till Clube de Regatas do Flamengo, där han spelade mellan åren 2006 och 2010. Tillsammans med Flamengo vann han brasilienska mästerskapet år 2009. Han har även representerat Fluminense, Atlético Mineiro, Bahia och senast det japanska laget Sagamihara.

– Jag är väldigt glad att få möjligheten att bära den stjärnprydda tröjan och vara en del av HIFK. Jag är en tävlingsinriktad spelare som inte gillar att förlora – oavsett om det är under en träning i eller en tävlingsmatch. Jag vet att jag kommer till ett lag som nyss stigit tillbaka till högsta serienivå och jag vill vara med att fortsätta klubben att uppnå framgångar och skapa en ny historia för laget, kommenterar Toró när HIFK:s mediateam kontaktar honom.

HIFK:s sportchef Mika Lönnström ser framemot att få en erfaren spelare som Toró i sitt lag.

– Inom brasiliensk fotboll så uppskattar man framförallt teknisk kunskap och talang. Toró är en spelare som även har en förmåga att vara duktig i närkamper och sätta press på motståndarlaget. Toró är en spelare som kommer passa bra in i HIFK och det tog inte länge förrän jag blev förtjust i hans kunskaper, säger Lönnström.