Skip to main content

Orvasto, 37, on kokenut jalkapallovalmentaja, joka on tehnyt päätoimisesti töitä jalkapallon parissa viimeiset 12 vuotta. HIFK:ssa Orvasto tulee olemaan joukkueenjohtajan lisäksi myös valmennusryhmässä.

– Hyvältä tuntuu olla mukana. IFK on aloittanut hallitun uudistuksen ja tuntuu kivalta olla mukana tämän prosessin alusta. Hieno seura jolla on pitkät ja hienot perinteet. Se että seura pelaa korkeimmalla sarjatasolla, mihin se mielestäni kuuluukin, vaikutti päätökseen, Orvasto kommentoi uudesta pestistään.

Orvasto aloitti valmentamisen nuoressa iässä ja huomasi nopeasti, että hän piti enemmän valmentamisesta kuin pelaamisesta. Sen päätöksen jälkeen hän on tehnyt töitä mm. Palloliitossa sekä myös ulkomailla. Hän oli ensin vuoden Virossa FC Florassa ja tämän jälkeen Saksassa FC Hansa Rostockin akatemian parissa. Viimeiset kaksi vuotta Orvasto on ollut porilaisen FC Jazzin päävalmentaja. Hänellä on myös UEFA A-lisenssi.

– Joukkueenjohtajana tavoite on auttaa pelaajia ja seuraa ottamaan askel kohti ammattimaista toimintaa, suhteessa niihin resursseihin mitä meillä on käytössä. Sitten olen myös osa valmennusryhmää ja vaikkei minulle vielä ole jaettu varsinaista vastuutehtävää, niin uskon että se tulee keskittymään nuorten pelaajien auttamiseen, jotta he voivat ottaa askelia eteenpäin. Olen käynyt maailmalla ja nähnyt akatemiatoimintaa, joten pystyisin auttamaan siinä.